MHP Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltı programına; AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP MHK Üyeleri; Güzide Çipan, Yüksel Kaleci, İbrahim Ünal, Adem Yurdagül, MHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Aydın Altun, Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan, MHP İl ve İlçe Teşkilatı Üyeleri, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek ve sendika başkanları, muhtarlar, şehit aileleri ve konuklar katıldı.

Kahvaltı programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Öz, “Yalova’mızın, ülkemizin ve Türk Dünyasının geleceği parlaktır”

Kahvaltı programının açılış konuşması yapan MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz; “2 yıllık pandemi sürecinden sonra ilk defa bir arada buluyoruz.

Yalova, 3 tane sanayileşmiş ilin ortasında; yeşili, denizi ve doğası olan Türkiye’nin en güzel yörelerinden bir tanesidir. Her yerde olduğu gibi, Yalova’da da işsizlik var. Ama Yalova’nın çok büyük bir şansı var. Bu kente 5 tane organize sanayi yapılmakta, bu organize sanayiler, Yalova Üniversitesi ile Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenmektedir.

Yalova Üniversitesinin, OSB’lere 3 adet meslek yüksek okuluyla, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Meslek Liseleriyle desteklenerek, Yalova’nın yarınki işsizlik sorununa çok büyük çare olacağının kanaatindeyim.

Parti olarak, Yalova’mızın doğasına, çevresine uyumlu sanayi olması için elimizden gelen özeni gösteriyoruz. Bunu yanında, Yalova Allah’ın verdiği nimetler ile dolu bir ildir. Çok önemli bir klimaya ve toprak yapısına sahip ve Yalova da Tarım ve Bakanlığımız tarafından kivi ve aronya ekimi başlatıldı. Kivi üretimi daha önce Subaşı Bölgemizde yapılıyordu. Bakanlığımız tarafından Çınarcık ilçesinin Kocadere köyü de bu bölge içerisine alındı ve şu anda kivi üretiminde herhalde Türkiye’nin %60’ını Yalova üretmektedir.

Yine Tarım Bakanlığımız kanalıyla, yeni bir ürün olan aronya için geçtiğimiz günlerde 27 bin adet fidan üreticilerimiz dağıtıldı.

Umudumuz şu ki önümüzdeki yıllarda Yalova’yı çok güzel günler bekliyor. Yalova’mızı, ülkemizi ve Türk Dünyası geleceği çok parlaktır, buna inancım tamdır. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Çipan, “3 Hilal’in altında mücadeleye devam ediyoruz”

MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz’ün konuşmasının ardından konuşan, MHP MYK Üyesi Güzide Çipan; “Sizlere MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını getirdim. Yalova’da Millî Mücadele Dönemi’nde vatanımızı hainlere teslim etmeyen ecdatlarımızın torunları bugün burada bu salondadır.

Her birisini rahmet ve minnetle anıyorum.

İşte bugün ecdadın imza attığı senedin bir şeref nişanesi olarak taşıyan sizler, bugün yine aynı Hürriyet Meşalesini ayakta tutabilmek, omuzlarda yükseltebilmek ve dedemizin attığı imzayı namusumuzun bir parçası olarak yaşatabilmek için, 3 Hilal’in altında mücadeleye devam ediyoruz.

2023 yılına yani Cumhuriyeti’mizin 100. Yılına 1.5 yıl kadar kaldığı şu günlerde ve emin olunuz ki bundan bin asıl öncede durum içinde bulunduğumuz halden çok farklı değildi.

Dün nasıl emperyalistlere, vatan hainlere verilecek bir karış vatan toprağımız yoksa bugünde buradan, Yalova’dan haykırıyorum, bizden alacakları ancak ve ancak 2 metre toprağın altıdır yani mezarlarıdır.

Bütün dünyaya, Avrupa’ya Mavi Vatan’ımızda meydan okuduk.

Kıbrıs’ta kuşatmacı ayak oyunlarına karşı biz varız, ‘biz buradayız’ dedik.

‘Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak’ dedik.

Tarihin emellerine set çektik. ‘Kanımızla suladığımız toprağı canımızla sularız’ diyerek karşılarında dimdik durduk. Savunma Sanayisi’nden yazılımına, her sektörde dışa bağımlılıktan kurtulan ve bu sektörlerde ihracat yapan ülke konumuna geldik. Yerli ve milli üretim ile dünyaya açılan bir Türkiye var.

Sayın Genel Başkanımızın önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben şiarı ile Cumhur İttifakı olarak omuz omuza bekamız için mücadele veriyoruz.

Teskerelere hayır diyenler, teröristler ile kahvaltı hayalleri kuranlar, Cumhur İttifakı’na karşı olanlar, Libya’da ne işiniz var diyenler, Kıbrıs’ı yok sayanlar, Türkmen kardeşlerimizi görmezden gelenler, şehit ailelerimize hakaret edenler bilsinler ki bayrağımız vardır, ezanımız vardır, şehitlerimiz namusumuzdur, onurumuzdur.

Her kim ki değerlerimizi ayaklar altına almaya kalkarlarsa, karşısında Milliyetçi Hareket Partisi’ni bulacaklardır.

Sayın Genel Başkanımızın bu konudaki tavrı açık ve nettir. Her birinizi saygı ile selamlıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde konuştu.

Varlı, “Türkiye yeni yeni hamleler geliştiriyor”

MHP MYK Üyesi Güzide Çipan’ın konuşmasının ardından konuşma yapan, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı; “Son günlerde hepimizin malumu ekonomi, dolar birdenbire yükseliyor işte dolar yükseldiği için yağa zam geliyor, tuza zam geliyor, şekere zam geliyor, akaryakıta zam geliyor, dolayısıyla hem ev de kazan kaynatmanın zorluğu, hem de hayat ki yaşam mücadelesinin zorluğu artıyor.

Türkiye etrafında bir sürü olayların cereyan ettiği ve herkesin geçmişten bugüne üzerinde oyunlar oynamaya çalıştığı önemli bir coğrafyada bulunuyor.

Hemen sınırlarımızdaki gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Öncesinde bunları seyreden sadece kendi sınırları içerisinde mücadele vermeye çalışan bir Türkiye vardı ama Allah’a çok şükür Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’inde buyurduğu gibi ‘Sivrisineği bataklıkta kurutmak lazım’ yani terör bataklığı neresi ise terörü neresi üretiyor ve bize transfer ediyorsa orada kurutmak mantığı ile ve hemen sınırlarımızdaki emperyalist güçlerin üzerimizde oynadığı, bölgemizde oynadığı oyunları bozmak adına Türkiye yeni yeni hamleler geliştiriyor.

Şimdi çıkmışlar diyorlar ki ‘Suriye’de ne işimiz var?’ eğer bunu göremiyorlar ise gafiller eğer bunu görerek söylüyorlar ise ihanet içerisindeler.

Amerika gelecek Suriye’de işi olacak, Çin gelecek Suriye’de işi olacak, Rusya gelecek Suriye’de işi olacak, İran’ın Suriye’de işi olacak, hemen burnumuzun dibindeki bizi çok alakadar eden bir ülkede ‘Türkiye’nin ne işi var’ diyeceksiniz.

Türkiye’nin elbette Suriye’de işi var. Eskiden Ankara’nın göbeğinde, İstanbul’un göbeğinde bomba patlatan PKK Terör Örgütü, şu anda mağaradan kafasını çıkartamayacak durumda. İşte Suriye’de olmamızın sebebi budur.

Bir önceki yıl aynı metinle gelen teskereye ‘evet’ diyen CHP, bu defa ortağı HDP’yi küstürmemek için ‘hayır’ dedi.

Sayın Kılıçdaroğlu Yozgat’a gidiyor ve diyor ki, ‘Kandil’i yerle bir edeceğiz’ sen önce teskereye ‘evet’ de de ondan sonra Kandil’i yerle bir et. Hangi güç ile Kandil’i yerle bir edeceksin?

Libya konusu bizim için çok önemlidir. ‘Libya’da ne işimiz var?’ diyorlar, Libya ile biz bu anlaşmayı yapmamış olsaydık eğer, inancınız olsun Akdeniz’e balıkçı teknelerimizi çıkartamazdık ama şu anda Akdeniz’de hem petrol arama gemilerimiz dolaşıyor, hem de arkasında firkateynlerimiz dolaşıyor.

Bize ekonomik olarak diz çöktürmeye çalışıyorlar. Onun için iyi düşünelim, iyi çalışalım. 2023’te Cumhur İttifakı’na sahip çıkalım.” Diye konuştu.

Plaket verildi

Yapılan konuşmaların ardından organizasyonda emeği geçenlere plaketler verildi.

Ali Karadağ’a MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Vedat Ay’a MHP MYK Üyesi Güzide Çipan, Rafet Kasap’a MHP MHK Üyesi Yüksel Kaleci, Samih Kızılkaya’ya MHP MYK Üyesi İbrahim Ünal, Cemil Güçlü’ye MHP MYK Üyesi Adem Yurdakul, Sinan Bozoğlu’na MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, Şevki Ergen’e MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Altun, Yaşar Ayvaç’a Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan, Aşkı Kaplan’a MHP Yalova Teşkilatlandırma Başkanı İrfan Şen, Servet Aydemir’e Türkiye Kamu-Sen Başkanı Mustafa Deviren, Mehmet Faysal Demir’e TÜRKAV Yalova İl Başkanı Naci Pürmüz, Münevver Güçlü’ye Türk-Büro Sen Başkanı Hacı Ali Kalaycı, Lütfü Kil’e Türk-Sağlık Sen Yalova Şube Başkanı Sait Çolak, Yaşar Kuş’a Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Selahattin Savcı’ya Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Refik Fedar’a Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Zekai Pirimoğlu’na Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahattin Erbay tarafından plaket takdim edildi.

Haber/Serhat Oruç