Yalova Valisi Esengül Civelek ile birlikte katıldığı iftar yemeği Diyanet il teşkilatı, görevli imam hatipler ve Kur’an kursu öğreticileri ile birlikte gerçekleşti.

     İftar yemeği Bursa yolu üzerindeki Çömlek Restoranda gerçekleşti. İftar yemeğine il müftüsü Muhittin Sarıkaya ev sahipliği yaptı.

    Müftülüklerin yerelde önemli görevleri arasında din ve diyanet işlerinin yanı sıra ahlaki değerlerin yol göstericisi olarak, toplumsal ve sosyal sorumluluklarda yararlı, faydalı bireysel alışkanlıkların kazandırılması açısından ayrıca bir yere ve öneme sahip olduğunu belirten Milletvekili Coşkun, diyanet teşkilatının fiziki şartlarının düne göre çok değiştiğini ve geliştiğini vurguladı.

      Coşkun, ‘İmam Hatip okullarının eğitim ve öğretim şartları müfredatlarından, Camii ve Kur’an kurslarına, çalışanlarına ve sorumlularına, ilahiyat fakültelerden ve Diyanet İşleri Başkanlığına kadar birçok sosyal, akademik ve kültürel çalışmanın birlikte yapılabildiğini ve uygulamaya konulabildiğini söyledi.

       Milletvekili Coşkun, ‘Dünyada gelinen noktada toplum olarak ve coğrafi açıdan Türkiye’nin din ve insanlık açısından artık sadece kendisine değil, sınır ötesi ülkelere ve toplumlara da hem maddi hem de manevi bir ilham kaynağı oldu. Dünyadaki tüm gözlerin çevrildiği bir Türkiye’nin, ahlaki noktada, değerlerine ve inancına sahip çıkması önemli örnek teşkil ediyor. Bu konuda genelde Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyat Fakültesindeki hocalar, yereldeki müftülükler, imam hatipler, müezzin-kayyımlar, hafızların ve vaizlerin, Kur’an öğretmenleri ve öğreticileri topluma örnek oluyor. Din adamlarının ve muhterem hocaların; sözleri, yaşantıları ve düşünceleri topluma ışık tutuyor. Dini değerlerin korunması ve yaşanması için bireylere tavsiye ve örnek mahiyetinde, görevlerini büyük fedakârlıklarla icra eden Diyanet teşkilatı mensuplarına teşekkür ederim’ dedi.

ALTINOVA YENİ İLÇE YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLEDİ

     Genel Merkez tarafından atanan AK Parti Altınova ilçe yönetimi tanıtım toplantısında Altınovalılarla bir araya gelen Milletvekili Temel Coşkun, Altınova AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer’e ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

      Toplantıya Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve il yönetim kurulu üyeleri, Altınova, Tavşanlı ve Kaytazdere belediye başkanları ile beraber katılan Milletvekili Coşkun, yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek, ilçe teşkilatına nefes almadan çalışmalara başlamak gerektiğini söyledi.

    Teşkilatların her zaman yanında olduğunu, her ilçeye, beldeye, köye ve mahalleye programlar düzenleyerek ziyaretler gerçekleştirdiğini, gittiği yerlerde vatandaşları dinleyen, taleplerini ve görüşlerini aldığını ifade eden Milletvekili Coşkun, “AK Parti çalışmanın, hizmet üretmenin, yılmadan ve yorulmadan koşmanın adresidir. Hak ta halk da çalışanın ve üretenin yanındadır. Gayemiz bayrağı daha yukarıya taşımak, milletimize ve ülkemize dünümüzle ve bugünümüzle yarışarak hizmet etmektir. İşte bu yüzden rahatımızdan konforumuzdan, evimizden ocağımızdan, işimizden aşımızdan taviz vermek suretiyle de olsa hizmetin adresi, çatısı AK Parti’de bir araya gelecek, yarınlarımız için beraber çalışacağız.

Partimize ve siyasete hizmet eden herkes bizim için değerlidir. Kurumları ve demokrasiyi var eden güçlü kılan insan ve insanın samimi, özverili çabasıdır. Bu vesile ile teşkilatlarımızda görev alan, partimize, Altınova’mıza ve Yalova’mıza hizmet eden tüm AK Partililere bir kez daha teşekkür ediyorum. Aramızda Hakkın rahmetine kavuşanlar oldu, onları da rahmetle anıyorum. Ve Altınova ilçe teşkilatımızda oluşan yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.