Gençlik ve Spor Bakanlığı, A Milli Futbol Takımı'nın  2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde deplasmanda Estonya ile yapacağı maç için  kalabalık bir davetiye listesi hazırladı. A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki Estonya maçı bugün Başkent Talin'de oynanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor  Komisyonu üyeleri, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illerin emniyet  müdürleri de milliler için kritik öneme sahip karşılaşmaya davet edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sporda şiddeti önlemek için Emniyet  Genel Müdürlüğü ve HSYK ile gerçekleştirdiği iş birliğinin milli davetin yapılmasında etkili olduğu öğrenildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) başkan ve üç dairesinin toplam 23 üyesini de maça davet etti. Davetlileri milli maç için Estonya’ya götürecek olan uçakta, ayrıca spor teşkilatının bürokratları, işadamları ve bazı gazeteciler yer alacak.

Milli takıma destek olmak için Komsiyon üyeleri ve bürokrasideki önemli isimlerle Estonya’ya çıkarma yapıldığını ifade eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Milli Takımımız, Estonya ile ilki 1924'te olmak üzere şimdiye kadar 7 kez karşılaştı. 3'ü resmi, 4'ü özel maçlarda Ay-yıldızlı ekibimiz 4 galibiyet alırken, 3 karşılaşma berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda attığımız 15 gole karşılık, kalemizde 4 gol gördük.

Çok yetenekli oyuncularımız var. Futbolun Türkiye’de iyi oynadığının ve futbolda bir örnek, bir marka teşkil edecek kalitede bir ülke olduğumuzun göstergesi olacak nitelikte ve yetenekli oyuncularımız var. Milli takım oyuncularımıza, teknik ekibe güveniyoruz. Estonya ile yapacak olduğumuz 8. karşılaşmamız olacak ve ihtiyacımız olan galibiyeti elde edeceğimize inanıyorum. Bir taraftan yüreğimizle ve dualarımızla Estonya maçında millilerimize ve takımımıza destek verirken, diğer taraftan gözümüz diğer rakip takımların maçlarında ve sonuçlarında olacak. Milli takımımız zor ama imkânsız olmayan bir mücadele içerisindedir. İyi bir sonuçla Türkiye’ye dönmek ve bir üst tura çıkma iddiamızı güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Estonya-Türkiye maçı, 11 Ekim Cuma günü A Le Coq Arena'da 21.30'da  başlayacak. Türkiye, Estonya karşılaşması öncesi D Grubu'nda 13 puanla 3. sırada  yer alıyor.