Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Nazlı Yılmaz’ı 3 Aralık Dünya Engeliler Gönü dolayısıyla Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen programda, yazdığı şiiri okurken tanıdığını belirti.

Yeni Yaşam Engeliler Derneği Başkanı Murat Arslahan aracılığıyla Yılmaz ile iletişime gecen Yurtman, engellilerin sorunlarını yakından görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.

Yartman, “Engelli Nazlı Yılmaz’nın yazdığı, “Üzülme” adlı şiir beni çok etkiledi. Şiirde, ‘Yürümüyorsan diye özülme,

Sen de bu dünyada bir fanisin

Yürüsen ne olur, yürümesen ne’ 

sözleriyle  bizlere çok önemli mesajlar verdi.

Nazlı’nın dünya bakışı “Beni Allah böyle yarattı” demesi ve şükretmesi çok anlamlı. Öte yanda bakıyorsunuz tüm dünya nimetleri ayakları altına serilmiş insanlar, hallerinden memnun değiller.

Biz, buna ibret vesilesi olarak bakmalıyız. Bu davranışından dolayı Nazlı’yı örnek almalıyız. Önemli olan beyinlerdeki engeli kaldırmak. Allah’ın bizlere verdiği her şeyi imtihan gözüyle bakmalıyız” diyen Yurtman, daha sonra Nazlı Yılmaz’ın yazdığı şiiri bir daha okudu ve bunu saklayacağını belirtti. Yurtman, Nazlıya bir de şiir kitabı hediye etti.

Nazlı’ya, “Eksikliğini yaşadığın, zorlandığın dersler için, öğretmen göndereceğim” sözü verdi.

Cam kırık hastası olan Nazlı Yılmaz 27 yaşında, ilkokulu açık öğretimde bitirmiş. Şimdi ise liseyi bitirmeye çalışan Nazlı Yılmaz, ayrıca şiir yazıyor. Bu ziyaretten memnuniyetini dile getiren Nazlı Yımaz, “Benim için çok büyük bir sürpriz oldu çok mutluyum” dedi.

 

 Daha sonra Yalova Merkez, Paşakent Mahallesi’nde oturan cam kırık hastası İlyada ve Açelya Metan kardeşleri ziyaret eden Yurtman, İlyada ve Açelya kardeşlerinin sorunlarını dinledi. Yurtman, “Biliyoruz ki bir insanı kurtarmak tüm insanları kurtarmaktır. Bir insanı öldürmek tüm insanları öldürmektir. Bir insanı hayata bağlamak da aynı durumu ifade eder” şeklinde konuştu.

Emine Metan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’ın çocuklarını iyaret etmesine sevindiğini belirterek, “Kızlarımın en büyük sorunu okullarda asansörün olmaması. Sınıfların  üst katlarda olması büyük sorun yaratıyor. Açelya Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü’nü kazandı. Ancak bu okulda asansör yoktu ve ufak kardeşi Açelye’yı düşünerek okula gidemedi.” Dedi.

Çocuklarla bir süre konuşan Yurtman, İlyada ve Açelya kardeşlere öğretmen ve kitap sözü verer, ziyaretlerini tamamladı.

Haber-foto Halil Fidan