Doğan, ‘Anaokulu’ndan başlayarak üniversiteyi bitirene kadar bir çocuk için, ailelerin yaptığı harcama dar gelirlide ortalama 4 bin 500 lira olurken, üst gelir grubunda bu rakam 668 bin lirayı geçiyor. Doğum, bakım, kreş, sağlık, giyim, ulaştırma ve gıda giderleri de hesaba katıldığında üniversiteden mezun olana dek bir çocuğa, dar gelirli aile 22 yılda 80 bin lira, zengin aileler ise 1 milyon liranın üzerinde para harcıyor’dedi.

      75 milyonluk Türkiye’de 17 milyon 235 bin öğrenci bulunduğunu, bunlardan 613 binin özel okullarda eğitim gördüğünü belirten Doğan,  “TÜİK ve güncel gider verilerine göre eğitimin maliyeti devasa rakamlara ulaşmış durumda. Herkesin kaliteli ve eşit eğitim hakkı için en yüksek çaba gösterilmeli.

 İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO)“Türkiye’de Eğitim Harcamaları ve Ailelere Maliyeti” raporuna göre bir çocuk için üniversiteyi bitirene kadar harcanan para milyon liraya ulaşıyor.

   Rapora göre; anaokulundan başlayarak üniversiteyi bitirene kadar bir çocuk için, ailelerin yaptığı harcama dar gelirlide ortalama toplam 4 bin 500 lira olurken, üst gelir grubunda bu rakam 668 bin lirayı geçiyor. Doğum, bakım, kreş, sağlık, giyim, ulaştırma ve gıda giderleri de hesaba katıldığında üniversiteden mezun olana dek bir çocuğa, dar gelirli aile 80 bin lira, zengin aileler ise 1 milyon liranın üzerinde para harcıyor’dedi.

    “Türkiye’de Eğitim Harcamaları ve Ailelere Maliyeti” adlı raporu değerlendiren

Doğan, ‘75 milyonluk Türkiye’de 17 milyon 235 bin öğrenci bulunduğunu, bunlardan 613 binin ise özel okullarda eğitim görüyor. TÜİK ve güncel gider verilerine göre eğitimin maliyetinin devasa rakamlara ulaştı. Herkesin kaliteli ve eşit eğitim hakkı için en yüksek çaba gösterilmeli”dedi.