Bedensel engelli 5 yaşındaki Fatma Zehra Kiraz, tekerlekli sandalyesi olmaması sonucu dilediği gibi gezemiyor; yaşamsal faaliyetlerini yerine getiremiyordu.

Okuluna annesi ve babasının kucağında giden Fatma’yı ziyaret eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, engellilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek fonksiyonlara sahip olan tekerlekli sandalyeyi kullanması için minik Fatma’ya hediye etti.

Yalova Gönüllü Meclisi’nin, Gönüllü Faaliyetler Komisyonu üyeleriyle birlikte Süleymanbey Mahallesi’nde oturan Mücahit-Gülten Kiraz çiftinin evini ziyaret eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, minik Fatma ile yakından ilgilendi.

‘Önemli olan bu tür durumların bizlere bildirilmesi’ diyen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “İmkanlarımız çerçevesinde bütün engelli kardeşlerimizi mutlu etmeye çalışıyoruz. Fatma’nın tekerlekli sandalyesi olmadığı yönünde bizlere bilgi geldi. Bugün onu ve ailesini sevindirebildiysek ne mutlu bizlere. Artık daha mutlu okula gidebilecek ve gezebilecektir” diye konuştu.