HABER: Abdullah Bozkurt

Ankara’daki ofisinin önünde saat 13.30’da basın açıklaması gerçekleştiren Muharrem İnce, yaptığı açıklamada gazetecilere “Çok yakında genel merkezimizde sizleri ağırlayacağız” ifadesini kullandı.

Ana muhalefeti eleştiren Muharrem İnce, “Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler biz atanmış rektör istemiyoruz deyince sayın Erdoğan “Yürekleri yetse cumhurbaşkanına da istifa diyecekler” dedi. Acaba muhalefet bir şey diyecek mi diye bekledim, muhalefetten tık yok. Milyonlarca yüreği yeten bir insan var bu toplumda. Ben onların sözcüsü olarak diyorum ki: Evet, istifa etmelisin! Bu muhalefet diyemiyor bunu, meydan okuyamıyor. Toplumu karpuz gibi bölmüşler, herkes yerinden memnun ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz insanların önüne” şeklinde konuştu.

İnce, “CHP artık bir tabeladan ibaret”

Muharrem İnce, “Potansiyeline güvenmeyip dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet CHP’dir. CHP artık bir tabeladan ibaret, benim hedefim 50+1. Atatürk’ün kurduğu CHP kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır. İdeolojik savrulmalar yaşamaktadır. Yöneticiler ile seçmen arasında derin bir uçurum oluşmuştur” dedi.

Özcan Özel, Memleket Hareketi’ne katıldı

Yalova Milletvekili Özcan Özel’in Memleket Hareketi’ne katıldığını ifade eden İnce, “CHP’den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız (Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel) Memleket Hareketi’ne katılmışlardır. Partimiz kurulunca, TBMM’de İYİ Parti’den sonra en çok vekili olan grup olacağız” şeklinde konuştu.