“YETERLİ ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYIP TEMSİLCİLİĞİ AÇTIK”

Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan MUSİAD Yalova İl Temsilcisi Abdullah Yanık,  Yalova’da yeni açılan MUSİAD, temsilciliğini tanıtmak için toplandıklarını belirterek, “Bundan 2 yıl önce MUSİAD’ı kurmak için girişimde bulunmuştuk ama yeterli sayıyı bulamadığımız için şubeyi açamamıştık. Şimdi MUSİAD'ın aldığı temsilcilik kararıyla biz de yeterli çoğunlukta üye sayısı elde edip Yalova'da temsilcilik açtık. Temsilciliğimizin Yalova'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.

“MUSİAD TÜRKİYE’NİN EN ETKİN SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR”

Basın açıklamasında konuşan MUSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan ise, MUSİAD’ın bundan 22 yıl önce Anadolu’nun sahip olduğu yürekli iş adalarının yola çıkarak kurduğu Türkiye’nin en etkin sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek, “MÜSİAD üyeleri ihracatımızın yüzde 15'ini gerçekleştirirken, milli gelirin 105 Milyar Dolarını üretmekte ve ülke istihdamına da 1.2 milyon kişilik bir katkı sağlamaktadır. Memleketin her köşesine çivi çakan arkadaşlarımız hizmet yolunda bizim için çok önemlidir. Bir kentte sivil toplum gelişmemişse, ortak akıl ve adalet nasıl gelişir diye düşünüyoruz. Kaynaştırıcı harcımız olmadan, güzide memleketin potansiyelini nitelikli rekabette sağlanacak zenginliğe dönüştüremeyiz. Yalova'nın gelişimine katkı sağlayacak proje tabandan gelmiyorsa sivil toplum bu projeleri sahiplenmiyorsa ve hatta sivil toplum proje üretmiyorsa, o kentin gelişmesi kalkınması yarım kalır'' dedi.

“YALOVA BÜYÜK KENTLERİN ETKİSİNDE KALMAKLA YETİNMEMELİ”

Yalova’nın İstanbul, Kocaeli ve Bursa üçgeninde kalmış güzel bir kent olduğunu vurgulayan, Kaan, “ ''Yalova büyük kentlerin etkisinde kalmakla yetinmemesi ve niteliksiz sanayinin geçiş noktası haline gelmemesi gerekir. Yalova, Marmara gibi bölgesel üretim ağı içinde yer alan nitelikli üretim yapan nokta haline gelmelidir. İstanbul'un bu yoğunluğunda, Yalova, İstanbul'a bir alternatif olabilir. Özellikle Yalova'yı biz alternatif olarak görüyoruz. Bu konumu dolayısıyla Yalova'yı ön plana çıkarmak istiyoruz. Limanları, tersaneleri ve yüksek teknolojili ürünleri ile Yalova, Marmara Bölgesi'nde üretim ağıyla iş birliğini güçlendirmelidir. MÜSİAD temsilciliğimiz ve hatta yakında Yalova'da şubeleşmemiz vasıtasıyla küresel iş ağının yakınlaşmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğumuz uluslararası fuarımız ve iş forumumuzla 92 ülkeden 5 bin yüz 40 kişiyi misafir ettik. Bir yenilik olarak davet ettiğimiz bu misafirleri, Anadolu'daki şubelerimizde ağırladık. Yani sadece fuar açmakla yetinmedik, bir heyet oluşturup Kayseri, Gaziantep ve Malatya'ya yabancı iş adamlarını götürerek orada iş görüşmeleri yaptık” dedi.

“BİLİŞİM OSB İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Yalova Bilişim İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmak istendiğini ancak bunun için gerekli olan yatırımcıların bulunmadığını ifade eden Kaan, “Bunlar Türkiye için önemli atılımlar, bu yatırımlarla Yalova gibi sanayi alanları kısıtlı bir yerde nitelikli sanayiyi, yüksek katma değerli üretimi ve hizmet sektörünü ön plana çıkarmamız lazım. Dolayısıyla biz MÜSİAD olarak Yalova'da nitelikli sanayi ve üretim dönüşümünün yanında olmaya geldik. Hangi yatırım Yalova'nın lehineyse bizde o yatırımın lehineyiz'' dedi.

Haber-Foto Selim Küçükbingöl