MÜSİAD ile Yalova Üniversitesi arasında Üniversite, Sanayi İş Birliği çalışmaları kapsamında ortaklık çalışmalarına yönelik ön görüşme gerçekleştirildi.

   MÜSİAD Milli ve Yerli Üretim Üst Kurulu Başkanı Soner Meşe ve beraberindeki heyet, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’yi makamında ziyaret etti. Görüşmeye MÜSİAD Yalova Başkanı Adem Saruhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

   Toplantıda, MÜSİAD olarak Üniversite, Sanayi İş Birliği çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Meşe, Yalova Üniversitesi ile Endüstriyel tarım bitkileri, polimerler, su ürünleri, kimya ve petrokimya üzerine iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

   Rektör Cebeci, ellerindeki bütün imkânlar çerçevesinde MÜSİAD’a destek olmaya çalışacaklarını belirtti. Toplantıda ayrıca tıbbi aromatik bitki yetiştirilmesi ve bu bitkilerden bitkisel tıbbi ürün üretilmesi konusunda ortak çalışmalar yapılması kararı alındı.

   MÜSİAD Milli ve Yerli Üretim Üst Kurulu Başkanı Soner Meşe, “Yalova'da kenevir ile alakalı profesörlerimizin ar-ge çalışması yapacak olması bizi ayrıca memnun etti. Protokol imzalamak için gerekli işlemlerin yapılıp genel başkanımızın da katılımıyla en kısa zamanda imzaları atacağız. Yalova'mıza hayırlı olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

  Görüşme, karşılıklı hediye ve plaket takdiminin ardından sona erdi.