Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen zirvede, güncel teknolojik gelişmeler ve teknolojinin iş ve sosyal hayatımızda gerçekleştirdiği dönüşümler, alanında uzman konuşmacılar tarafından kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Adem Saruhan başkanlığında MÜSİAD Yalova üyelerinin de katıldığı zirvenin ilk bölümünde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İTO Genel Başkanı Şekip Avdagiç, Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Konuya İlişkin açıklama yapan Adem Saruhan; “Bilgi ve dijitalleşme çağı olarak adlandıran bu yeni dönemde Türkiye'nin aktif rol alması, gelecekte güçlü bir şekilde var olabilmek adına önemli. Türkiye, doğru strateji ve yerinde hamleler ile bu defa geriden takip eden değil, liderlik eden, yol açan ve ülke rolüne talip. Bunun için gereken güç, azim ve inanç bizde fazlasıyla var; Dünyanın imrendiği dinamik nüfusumuz ve iş yapabilme becerilerimiz ile, bu konudaki iddiamızı çok çalışarak ve bu dönüşümün gereklerini doğru okuyarak ortaya koyabiliriz. Devlet Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dedikleri gibi MÜSİAD yeni çağın gereklerine ayak uydurmak için her zaman elini taşın altına koyduğu gibi yenilenme sürecinde öncüsü olmaya gayret etmiştir.” diye konuştu.

Saruhan; “Panelimize katılan Dünyaca ünlü stratejist Dr. George Friedman, Tesla – HYPERLOOP Ceosu Dirk Ahlborn gibi uluslararası uzmanların gözü ile dünyanın dijitalleşme çağında geldiği noktayı, çığır açacak projeleri duymak ve ülkemizin de bahsi geçen sürecin koşullarına hazır olduğunu dolayısı ile stratejik öneminin çok daha fazla artmış olduğu görmek bizleri çok mutlu etti.” diyerek sözlerini sonlandırdı.