AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ı ziyaret eden  MÜSİAD Başkanı Abdullah Yanık ve yönetim kurulu üyeleri, burada MÜSİAD'ın çalışmaları ve üye yapısı hakkında bilgi verdi. Yanık, 12 olan üye sayısını 50'ye yükselteceklerini dile getirdi. AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise ülkenin ve ilin gelişiminde sanayicilerin oluşturdukları derneklerin önemini vurguladı. Hükümet ve parti olarak bu tür gelişmeleri ve kuruluşları desteklediklerini belirtti.
 MÜSİAD'ın ikinci durağı ise YTSO oldu. YTSO Başkanı Celal Özel ve YTSO Yönetim Kurulu Üyeleri tarafında karşılanan MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, derneğin yapısı hakkında burada da kısa bir bilgilendirmede bulundular. 
YTSO Başkanı Celal Özel'de, YTSO'nun MÜSİAD gibi sanayi odaklı kuruluşlarla görüş alış verişi içerisinde bulunmasını her zaman istediklerini belirtti. 
Yalova’da Sanayinin gelişmesi  yönünde atılacak adımlarda MÜSİAD'ın da önemli bir rol üstleneceğini belirten Özel, "Kentimiz üç büyük ilin içerisinde yer almakta. Bu da bizler için dezavantaj değil tam tersi büyük bir avantajdır. Bilindiği gibi Yalova’da çok önemli projeler var. Bu projeler eskiden hayal bile edilemiyordu. İlin sanayisinin gelişiminde ve ortaya yeni projeler konulmasında bu tip görüş alışverişlerinin faydasına inanıyoruz" dedi.
“YALOVA, ORMAN KENTİ OLMASINA RAĞMEN, AĞAÇ SANAYİSİ NEREDEYSE YOK”
 MÜSİAD'ın yeni yönetimine başarılar dileyen Özel, YTSO’nun yönetim ve üye yapısını MÜSİAD heyetine anlattı. Yalova‘da ki sanayide çok eksikliklerin olduğuna değinen Özel; ”Yalova’nın %60’ı ormanlarla kaplıdır. Ama bu ormanların, orman niteliğinde olduğunu söyleyemeyiz. Diğer bir yanda da, Yalova bir orman kenti olmasına rağmen ağaç sanayisi neredeyse hiç yok. Diğer yanda, Kayseri’ye bakıyoruz, hiç orman yok ama Kayseri mobilyanın başkenti. Bizler, bunları Yalova’ya kazandırmalıyız” diyerek görüşlerini belirtti.