Mustafa Pehlivan mesajında, Ahilik kurumunun, herkesi birbirine yaklaştıran, kaynaştıran ve dayanışma kurulmasını sağlayan, kamil insan, cömert olma, harama bakmama ve yalan söylememe gibi yüksek ahlak ilkeleriyle de yaşatılması ve gelecek nesillere gururla aktarılması gereken bir kültür hazinesi olduğunu söyledi.

       Ahilik Haftası’nın önemiyle alakalı, ‘Ahilik; ticari yaşamda, üretim ve hizmette standart ve kaliteyi hedefleyen, aynı zamanda yardımlaşma felsefesiyle de üretimde artışa ve çeşitliliğe olanak sağlayan ticaret ahlakını barındırmaktadır’ ifadelerini kullanan Pehlivan, mesajını şöyle sürdürdü:

    “Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uyguladığı bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından ‘Ahilik Vizyonu’ olarak uygulanmış ve başka ülkelere de örnek olmuştur. Ahilik kültür ve felsefesinde toplumun refahı ve sosyal sorumluluk öncelikli ilke olarak kabul edilmiştir. Kelime olarak ‘AHİ’, ‘Kardeş, cömert, yiğit’ manasına gelmektedir. Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların mesleki kuruluşlarında yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi için Ahilik Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Esnaf ve sanatkarın Pir’i Ahi-Evran’ın ‘Akıl ve ahlak ile çalışıp geçen bizdendir’ ifadesindeki anlatımı, bugün ve yarın da bizim misyonumuz olacaktır. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran muhabbeti ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız. Bu düşüncelerle; ilimiz esnaf ve meslek kuruluşları ile tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı kutlar, birlik, beraberlik ve Ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesi dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım.”Dedi.