Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Narkotimler ve Emniyet Müdürlüğünün diğer birimlerinin de katılımıyla 25 Şubat Perşembe günü İl Merkezi ve Çınarcık İlçesinde 15 farklı adreste eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda Uyuşturucu Madde Ticareti yaptığı tespit edilen; Ö.A., Ö.E., R.P., M.P., İ.U., R.Z. ,B.G., H.K. ,D.Y. ,C.P., O.S., E.T., E.K., Y.K., N.M., olmak üzere 15  kişi ekiplerimizce yakalanarak gözaltına alındı.

Şube Müdürlüğü, narkotik detektör Köpeklerinin de katıldığı operasyonlarda şüphelilerin ikametgâh ve araçlarında arama yaptı. Yapılan aramalarda; 290 Gram Metamfetamin Maddesi, 250 Gram Sentetik Kannabinoid Maddesi, 10 Gram Esrar Maddesi, 20 Gram Hint Keneviri Bitkisi Tohumu, 2 Adet Hassas Terazi, 2 Adet Tabanca bu tabancalara ait, 10 Adet 9 mm. Çapında fişek 1 Adet Av Tüfeği ele geçirildi.

15 kişi adli makamlara teslim edildi

Aramalarda çeşitli cins ve miktarlarda uyuşturucu madde tüketimi ile ticaretinde kullanılan folyo, cam aparat, şaşal şişe (kova) şeklinde malzeme ve düzenek ele geçirildi. Ayrıca yapılan yakalamalarda, Uyuşturucu Madde İmalatı ve Ticareti Suçundan hakkında 16 Yıl 8 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.A. isimli şahıs ile yine adlî makamlarca haklarında çeşitli uyuşturucu madde suçlarından kesinleşmiş hapis cezası ile aranması bulunan 4 kişi daha yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

Narkotik, yakalanarak gözaltına alınan ve haklarında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Suçu ile ilgili soruşturma yürütülen 15 kişinin adli makamlara sevk edilmesinin ardından Yalova genelinde Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Ticaretinin önlenmesi, şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonlara aralıksız olarak devam ediyor.