Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtaman, geçtiğimiz günlarde kendisini evinde ziyaret ettiği özürlü Nazlı Yılmaz’ın yazdığı bu şiir;  “Bu dünyada sen bir yolcusun, yürüsen de, yürümesen de” etkilindiğini dile getirerk, Nazlı’ya ve her engelliya sahip çıkacağının sözünü verdi. 

Allah’ın insana fiziki anlamda bütün imkanları verdiğini ama bazı insanlarda yürek olmadığını dile getiren Yurtman, “Bakıyorsunuz burada Allah yarı bedenini ona vermemiş ama, iki kişilik yürek vermiş. O kadar ince ruh dünyası var.  Nazlı Yılmaz’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yazdığı ‘Üzülme’ adlı şiiri hepimizi çok etkilemişti. Özellikle iki mısrası diyor ki, ‘Tutmuyor mu elin hiç üzülme, zaten kimse kimsenin elinden tutmaz olmuş.. Yürüyemiyorum diye üzülme, bu dünyada sen bir yolcusun, yürüsen de yürümesen de”. Ne kadar anlamlı,  gerçekten ders alınacak nitelikte. Kocaman bir yürek iyi ki seni tanımışım” sözleriyle ifade etti.
   “İnsanlığın, onurun, gelişmişliğin, özürlülerimize verdiği değer ortada diyen Yurtman, “Bizim medeniyet seviyemizin göstergesi, özürlülerimize gerçek anlamda sahip çıkmakla olur”  şeklinde konuşarak, herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
  Nazlı Yılmaz tarafından  Ahmet Yurtman’a özel yazılan akrostiş  şiir oldukça beğenildi. Bu şiirle ilgili Yurtman, “Bu sözcükler buraya nasıl dökülmüşler, gerçekten kocaman bir yürek, yani bunu sağlıklı olanlar yazamıyor” diyerek hayranlığını dile getirdi.
   Yurtman, “Bazı ilkokullarda veliler engelli öğrencilerin, kendi çocuklarını kötü etkileyeceğini düşünerek; okullarında, sınıflarında istemiyorlar. Halbu ki çocuğun görsün, sağlığına şükretsin, başkalarına nasıl yardımcı olurum diye düşünsün. Engelli vatandaşlarımız bu sebeplerden dolayı eğitimini yapamıyor.  Bu ne kadar üzücü bir durum. Eğitim görememiş olan Nazlı Yılmaz’a özel öğretmenler göndererek eğitimini tamamlamasını sağlama sözü veriyorum” dedi. 
   Ahmet Yurtman,  Nazlı Yılmaz’ın  ‘Üzülme’ adlı şiirinin en son dizesini tabela yaparak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının  girişine  asacaklarını da sözlerine ekledi.  Haber- Fotoğraf : Melike İpek