Uzm. Estetiysen Nala Büyükakkan şu bilgilendirmede bulundu;

Yüz mezoterapisi cilde tazelik ve parlaklık verir. Cildin kolajen ve elastin sentezi aktive olur, gerilir ve toparlanır.

Mezoterapi nedir?

Mezoterapi ilk olarak 1952 yılında Dr. Michel Pister tarafından geliştirilen estetik amaçlı tıbbi bir işlemdir. Mezoterapi, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerim, homeopatik ilaçların karışımlar halinde mikro enjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir.

Latincede Mezo “orta” ve terapi “tedavi” kelimelerinden meydana gelmiş olup orta deri tedavisi anlamındadır.

Hangi bölgelerde kullanılır?

Selüliti azaltmak, saç dökülmesi, Skar revizyonu (yara izleri), yüz gençleştirme, bölgesel yağlanmayı azaltma, kırışıklık ve çizgilerin sonlandırılması, pigmentli ciltleri aydınlatmak

Mezoterapi tedavisinden önce nelere dikkat edilmeli?

Mezoterapi tedavisinden önce beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin yüksek protein içeren gıdalardan, mezoterapi öncesinde uzak durmalısınız. Aynı zamanda kafein düşkünü bir insansanız mezoterapi öncesi zaman diliminde kafein içeren bütün sıvı ve katı gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Ayrıca genelde soğuk algınlığı hastalıklarında kullanılan ilaçların hiç birini kesinlikle kullanmamanız gerekiyor.

Mezoterapi tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?

Mezoterapiden çıktıktan sonraki ilk 8 saat hatta tam garantili bir çözüm için ilk 24 saat sıcak duş almamalısınız.

Mezoterapi tedavisi etkileri ne zaman görülmeye başlanır?

Mezoterapi tedavisinin etkileri genelde uygulandığı bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Şöyle ki; mezoterapiyi göz altı torbalarınız için uygulatmış iseniz daha birinci seansta etkisini görürsünüz ancak selülitlerden kurtulmak için veya bölgesel yağlanmalardan kurtulmak için uygulatmış iseniz 2-3 seans beklemeniz gerekir.

Mezoterapi ile hangi hastalıklar tedavi edilir?

Mezoterapi tedavisi gerek sağlık açısından gerek estetik görünüm açısından birçok soruna çözüm olabiliyor. Örneğin;

Eklem ağrılarınızın tedavisinde, boyun ve bel fıtığı hastalıklarınızın tedavi edilmesinde, migren ve adet ağrılarının tedavi edilmesinde, spor yaralanmalarının tedavi edilmesinde, selülitlerin tedavi edilmesinde, varislerin tedavi edilmesinde, obezite hastalığının tedavi edilmesinde, bölgesel zayıflamalarda, saç dökülmesini durdurma uygulamasında, çeşitli sebeplerden oluşmuş cilt lekelerini yok etmek için, çilli ciltler için tedavide, herhangi bir sebepten oluşmuş olan yara izlerinin tedavisinde, ergenlikte, aşırı kilo alıp vermekte veya hamilelik döneminde oluşan cilt çatlaklarının tedavisinde, cilt yaşlanmalarının tedavisinde kullanılır.

Bu işlem saç ve yüz Mezoterapisi dekolte Mezoterapisi, el gençleştirme Mezoterapisi, yağ yakma Mezoterapisi olarak merkezimizde yapılmaktadır. Sizin de şikayetleriniz varsa lütfen randevu alın.”