13 yıllık tecrübesi ile deniz taşımacılığı sektörünün önde gelen firmaları arasında olan NEGMAR, Eskihisar-Tavşanlı arasında 7/24 araçlı ve araçsız yolcu taşımacılığı yapan bir firma.

  4 feribot ile 2013 yılından günümüze kadar araçlı ve araçsız yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirten NEGMAR Denizcilik AŞ. Genel Müdürü Eşref Serbes, ’’Eskihisar-Tavşanlı arasında araçlı ve araçsız yolcu taşımacılığı NEGMAR Denizcilik A.Ş. tarafından yapılmaktadır.

  Bizler İstanbul ve Ege arasında ulaşım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ekonomik, güvenli, konforlu bir seyahat sağlayarak, 4 feribotumuzla hizmet veriyoruz. NEGMAR, Marmara’da yolcu ve araç taşımacılığı bakımından bir tecrübesi bulunuyor’

Serbes, ‘‘İstanbul’da trafik normale dönene kadar hizmet ettik’’

  15 Temmuz gecesi elektronik haberleşme cihazları kapatılmış 20’den fazla geminin denizde kontrolsüz hareket yaptığını fark ettiklerini belirten Serbes, ‘‘Biz hain 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün bunu diğer vatandaşlarımız gibi televizyondan öğrendik ve Cumhurbaşkanımızın, vatandaşlarımızı bu hain girişime karşı sokağa davet etmesiyle, sokakta bu darbe girişimine karşı tepkimizi ortaya koyduk.

  Biz gün içerisinde bir hareketlilik olduğunu fark etmiştik denizde. Bunun sebebi; Kocaeli Körfezi’nde bulunan Gölcük Bölgesi’nde bir donanma üssü bulunuyor. O gün burada elektronik haberleşme cihazları kapatılmış, hatta gece aydınlatma seyir fenerleri de kapatılmış yaklaşık 20’den fazla geminin denizde kontrolsüz bir şekilde hareket ettiğini fark ettik. Tabi bu gemiler radar sistemlerimizde bir cisim olarak fark edilmesine rağmen cihazlar kapalı olduğu için ve trafik kontrol merkeziyle iletişime geçmedikleri için bunu tespit etmek mümkün olmadı. Sabahtan akşam vaktine doğru hareketlilik başladı. Hiç kimse bu hainlerin böylesine bir kalkışma içerisine girebileceğini, böyle organize olarak ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne saldıracaklarını düşünmüyordu. Olağan olmayan birtakım durumların olduğunu fark etmiştik.’

Serbes, ‘‘Personelimizden geri adım ve korku görmedik’’

  Akşam saat 11 sularında Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Koç, beni telefonla arayarak bu darbecilerin boğaz köprülerini kapattığını, ulaşım kargaşasının olduğunu bildirerek hiç durmadan gemilerimizi İstanbul’a hareket ettirmemizi ve vatandaşlara hizmet vermemizi söyledi. İstanbul’daki trafik normal haline dönene kadar Üsküdar-Kabataş arasında hizmet vermeye devam ettik.

  Bazı zamanlar deniz durumu elverişli olmadığından, kaptanlarımız sefere çıkmamayı isteyebiliyorlar. Ama o gece yaşanan darbe girişimi sırasında hiçbir personelimizden geri adım ve korku görmedik. Hepsi canla, başla, cesaretle görevlerini yaptılar.

Serbes, ‘‘Şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmamız gerekiyor’’

  Rabbim bir daha böyle hain kalkışmalara, fırsat vermesin. Bu millet darbelerden çok çekti. Bunlar bizim ekonomimize, normal yaşantımıza çok ciddi yaralar oluşturuyor. Bunların yaşanmamasını umuyorum. 15 Temmuz’un kahramanlarına sahip çıkmak gerek. Biz, NEGMAR olarak Ocak Ayında aldığımız karar doğrultusunda sadece 15 Temmuz ile sınırlı kalmayarak, bütün şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza ücretsiz yaptık. Hem devletimizin hem özel şirketlerin hem de vatandaşlarımızın, şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkması gerekiyor. Onlar, bizler için çok kıymetli emanetlerdir’’ diye konuştu.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran