Getirilen düzenlemeler;

1- İlimizde nikah işlemleri sadece Raif Dinçkök Kültür Merkezi Nikah Dairesinde gerçekleştirilecek.

2- Nikah salonu harici dış mekanlarda verilen tüm nikah törenleri, ikinci bir emre kadar yayınlanan genelgeye istinaden iptal edilecek.

3- Nikah dairesinde gerçekleştirilecek nikah törenleri sosyal mesafe göz önünde bulundurularak gelin-damat ve 2 şahit olacak şekilde sınırlandırılacak.

4- Yalova Belediyesinden gün alan çiftlerin aşağıda belirtilen çalışma saatlerinde müracaat ederek erteleme dilekçeleri veya erken bir tarihe alınacak nikah günleri için dilekçeleri kabul edilecek.

5- Nikah başvuruları çiftlerin ve çalışanların sağlığı açısından belirli aralıklarla sırayla alınacak. Bu nedenle başvurulara sadece çiftlerin gelmeleri gerekecek.

6- İçişleri Bakanlığı tarafından 03/04/2020 tarihli şehir giriş/çıkış tedbirleri ve yaş sınırlaması genelgesine istinaden il dışından gelecek olan (nikah randevuları mevcut olan çiftler) ve 01/01/2000 tarihinde doğmuş olan (20 ve 20 yaş altı) vatandaşlarımızın valilikten alacakları izin belgesi ile gelmeleri gerekecek.

7- Çalışma saatleri hafta içi Çarşamba ve Perşembe günleri saat: 10:00 – 12:30 / 13:30 --16:30 yapılacak'' şeklinde açıkladı.