1- A sınıfının, Artvin, 1-B sınıfının Adıyaman, 1-C sınıfının Potpori, 1-D sınıfının Zeybek, 1-E sınıfının Hatay Yöresi, 1- F sınıfının Kafkas,  1-G sınıfının Silifke, 1-HAŞ sınıfının Anadolu Ateşi yörelerinden oynadıkları halkoyunları büyük beğeni ile izlendi.

  Sahneye, 1-A, 1-B ve 1-C sınıflarının ardından, Zeybek yöresinden halk oyunu gösterimi için gelen 1-D sınıfı öğrencileri ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın kızı Berra Polat, izleyicilere muhteşem bir oyun sergilediler.

  Gazetemiz objektiflerine poz vermeyi esirgemeyen Berra Polat ve arkadaşları, kendilerini izlemeye gelen velilere muhteşem bir gece yaşattılar.

  Minik öğrencilerin değişik yörelerden sergiledikleri folklor gösterileri zaman zaman salonu doldurun velileri neşelendirirken, zaman zaman da hüzünlendirdi.

  Folklar eğitmenleri, Ümit Balkuş ve Nermin Aladağ’ın büyük emekleriyle bu geceye hazır hale gelen MOSAB İlköğretim okulununun 1. sınıf foklor ekipleri, başarılı gösterileriyle hocalarını da mahçup etmediler.

  Gecenin sonunda, NOSAB İlköğretim Okulu Müdürü Mummer Güler, minik öğrencilerinin verdiği folklar ziyafetini mutlu bir şekilde öğrenci velileriyle paylaştı.

  Okul Müdürü Muğammer Güler, “Bu gece okulumuzun 1. sınıf öğrencileri profesyönellere taş çıkartıcak güzellikte halk oyunları sergilediler. Birbirlerinden farklı yörelerin halk oyunlarıyla bizleri eğlendiren, coşturan ve hüzünlendiren, Anadolu’nun her bir köşesine bizleri götüren tüm öğrencilerimin gözlerinden öpüyorum. Emeği geçen foklar eğitmenleri Ümit ve Nermin Hocalarımız başta olmak üzere, tüm sınıf öğretmenlerimize ve siz değerli velilerimize katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

  Gecenin sonunda emeği geçenlere birer buket çiçek hediye edildi. Toplu fotoğraflar çekildi. Öğrenci, öğretmen ve veliler unutulmaz bir geceye damga vurarak, Bursa Uludağ Üniversitesi Kültür Merkezi’nden ayrıldılar. Haber-Fotoğraf: Gamze Yüksel