Doğa güzellikleri ile beraber, beldeyi tercih eden insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek birçok işletmenin yer aldığı Teşvikiye de, Başkan Mustafa Nurten’in üzerinde durduğu en önemli husus, çevre temizliği ve orman yangınlarına karşı duyarlılık.

Başkan Nurten gazetemize yaptığı açıklamada; ‘Pandemi sonrası hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle beraber, beldemize olan talep de artmıştır. Yaz aylarının en hareketli günleri olan Temmuz ayının sonuna gelirken, Ağustos ayı başında kutlayacağımız, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde Teşvikiye, insanların akınına uğrayacak.

Belde de faaliyet gösteren işletmeler hazırlıklarını tamamlayarak, zamanlarını Teşvikiye’de geçirecek olan tatilcilere en iyi hizmeti vermek için hazırlar.’’

Nurten, ‘’Doğalı kirletmeyelim’’

Başkan Nurten, Kurban Bayramı tatili süresince yaşanacak olan yoğunluğa en iyi hizmeti sayılı belediye personel ile vereceklerine inandıklarını söyleyerek, ‘’Teşvikiye’nin doğa güzellikleri içinde zamanlarını geçirenler mutlak surette çevreyi kirletecek hareketlerden kaçınmalarını istiyoruz. Çöplerini poşetleyip belde ki en yakın çöp konteynırlarına atmalarını arzuluyoruz.’’

Nurten, ‘’Piknik ateşleri yangın yaratmasın’’

‘’Piknik yapmak için Teşvikiye’yi seçen insanlar, yaktıkları mangal ateşine dikkat etmeli, sıcak yaz aylarında bir kıvılcım ile binlerce dekar ormanın yanmasına sebebiyet verecek ihmallerden uzak durmalarını istiyoruz. Piknik ateşini söndürmeden, bulundukları yeri terk etmemelerini tavsiye ediyoruz’’ şeklinde konuşarak, herkesin çevreye, doğaya duyarlı olmalarını istedi.