“Tatil yapmak isteyenler, fiyatların daha düşüklüğü ve paket hizmetlerin sunulması nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinde ki tatil yörelerini tercih ediyor diyen Nurten, ‘Teşvikiye beldesinde, özellikle yaz döneminde konaklama konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Konaklama yerler yetersiz. Turizm yatırımcılarının Teşvikiye’ye yönelmesi, butik otel, bungalov tarzı evler yapmaları beldede eksikliği görülen konaklama ihtiyacının karşılanmasıyla, hareketlilik arzulanan hareketliliği sağlayacağına inanıyorum.

Teşvikiye beldesinde faaliyet gösteren onlarca restaurant işletmecisi halindin gayet memnun. Yöresel kahvaltı, pide, ızgara ve daha birçok farklı tatla yaz-kış tercih edilen bu işletmeler beldenin yüz aklarıdırlar.

Konaklama konusunda da aynı seviyeye gelmek istiyoruz. Plajlardaki işletmelerin pahalılığı yönünde de vatandaşımızdan çok fazla şikayetler alıyoruz.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Teşvikiye Belediyesi’ne kiralanan ve özel işletmeler tarafından işletilen plajın kirasında indirim olması gerektiği hususunda istişarelerde bulunduk” dedi.

Nurten, ‘Sağlık Turizmi projemizle, Teşvikiye hareketlenecek’

Global Engelliler Derneğiyle birlikte projeler üzerine çalışmalar yaptıklarını bildiren Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, ‘Sağlık kompleksinde, fizyoterapi gibi birçok terapi yöntemini barındıracak hizmetler sunulacak. Dev bir proje olmasının yanı sıra konaklama sorununa da katkı sağlayacak’ şeklinde konuştu.

Teşvikiye’yi hak ettiği değere ulaştırabilmek için çalışmaların ve projelerin sürdüğünü belirten Nurten; “Teleferik Projemiz ver. Bu önemli hizmeti faaliyete geçirerek, beldemizde daha çok misafir ağırlamayı hedefliyoruz.” Dedi.