Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Medico Sosyal Sağlık Merkezi’nin ortak çalışması kapsamında 5-20 Ekim tarihleri arasında Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde bulunan Öğrenci Yaşam Merkezinde aşı standı kuruldu.

Aşı konusunda tereddüt eden öğrencilere destek veriliyor

Toplamda 91 öğrenicinin tercihleri doğrultusunda Biontech veya Sinovac aşıları yapıldı.

Aşı rakamlarının artışında hem İl Sağlık Müdürlüğü personeli hem de Medico Sosyal Sağlık Merkezi çalışanlarının ikna çalışmalarının çok büyük rol oynadığını vurgulayan Medico Sosyal Sağlık Merkezi Doktoru Metin Sabuncu, aşı konusunda tereddütleri olan, bilgi almak isteyen, yan etkileri hakkında endişeli olan öğrencilerin Yalova Üniversitesi Medico Sosyal Sağlık Merkezi’nden destek alabileceklerini belirtti.

Dr. Sabuncu, deniz otobüsleri ve şehirlerarası ulaşımda uygulanan aşı şartı uygulamasının da etkisiyle üniversitede aşılı öğrenci oranının çok yüksek olduğunu vurguladı.

‘Organ Bağışı Haftası’ kapsamında Merkez Kantinde düzenlenecek etkinlikte de aşılama çalışması yapılacağını duyuran Medico Sosyal Sağlık Merkezi Doktoru Metin Sabuncu, Covid-19 aşısı olmayan tüm öğrencileri etkinliğe davet etti.