Düzenlenen program kapsamında Yalova Toplum Gönüllüleri Grubu ile Yıldız Sosyal Sorumluluk Kulübü, kentin doğasına katkıda bulunmak amacıyla çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Yıllarca atıl durumda kaldıktan sonra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman döneminde yeniden düzenlenerek vatandaşların kullanımına sunulan Yürüyen Köşk yolunda yapılan çevre temizliğine 100’e yakın öğrenci katıldı.

Öğrenciler, İDO iskelesi Yürüyen Köşk Yolu’ndan başlayarak Yürüyen Köşk’ün bulunduğu alana kadar kaldırım ve yol kenarlarındaki çöpleri topladı.

Kurt; “Yalova Belediyesi’ne teşekkür ediyorum”

Çevre bilinci oluşturulması, çevreye atılan çöplerin önüne geçilebilmesi için bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten program Yalova Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Çağla Kurt, “Halkımıza temiz Yalova’yı sevdirmek ve temiz çevrenin önemini gösterebilmek için bu programı düzenledik. Yalova Toplum Gönüllüleri olarak, bizlerle el ele vererek bu anlamlı etkinliğe katıldıkları için Yıldız Sosyal Sorumluluk Kulübü’ne ve bizlerden desteğini esirgemediği için Yalova Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreni düzenlendi

Çevre temizliğinin ardından gençler, Yalova Mini Amfi de bir ödül töreni düzenledi. Düzenlenen törene Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner de katıldı. Törende projenin hayata geçirilmesine destek sağlayanlara tek tek teşekkür belgesi verildi. Başkan Yardımcısı Güner’e teşekkür belgesini, Yalova Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Çağla Kurt verdi.

Güner, “Gençleri çok seviyorum”

Ödül Töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Güner, “Geleceğimizin aydınlık yüzlü, akıllı gençleri sizleri çok seviyorum. Çünkü ben bir öğretmenim ve her şeyden önce bir anneyim. Benim oğlumda Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü mezunu. Böyle bir projeyi duyduğumda inanın bende heyecanlandım. İnşallah bu proje, Yalova’da yaşayan tüm vatandaşlarımız örnek alır. Daha güzel daha temiz bir Yalova için el ele verdiniz.Hepinizin emeklerine sağlık” dedi.

Ödül töreninin ardından mini amfidecanlı müzik performansı ve “İyilik Duvarı” konulu workshop uygulaması yapıldı.