Süs bitkisi sektörünün, son zamanlardaki ekonomisinin iyi olmadığına dikkat çeken Abdullah Okul;“Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir yapıyı 40 ortaklı olarak işletmeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki ekonomik koşullar çok iyi değil,ihracat kanallarımızkapandı. İç pazarda daralma var ve Ortadoğu’daki savaşlar,Türki Cumhuriyetlerdeki durağanlık piyasayı olumsuz olarak etkiliyor. Buna rağmen Yalova Garden A.Ş olarak ciddi yatırım yapıyoruz.” dedi.

Sözlerine, “Mal sahibimiz TİGEM nezdinde, 20 kiralık arazine birim alanda en fazla yatırım yapan işletmesiyiz.

30 yıllığına kiraladığımız TİGEM arazilerinde5 yıldırkiracıyız. 25 senemiz kaldı. Arazimizde yaklaşık 600-650 personel çalışıyor ve mevcutyatırımımız 150 milyon.Bu rakam 250 milyona çıktıktan sonra arazimizdekiçalışan personel sayısı da,1000’e kadar çıkacak. Atatürk’ün mirası olarak addedilen bir arazinin üzerinde ticaret yapıyoruz. Biz, bu hassasiyetin farkındayız.

Sizden ricamız, bizle alakalı olumlu veya olumsuz bir şeyduyduğunuz zaman, bunu bizlepaylaşın. Bizim verecek cevabımız vardır. Telefonlarımız hep açık. Sıksık sizlerle de bir araya gelmeye çalışacağız. Havalar biraz daha iyileşirse arazide birlikte gezip ne yaptığımızı orada da anlatacağız” dedi.

Kurucu üyelerden Başkan Yardımcısı Ümit Yalçın ise,“Geçmişte internet sayfalarıüzerinden dedikodu mahiyetinde paylaşımlar oluyordu. Dışarıdan size aktarılanşeylere itibar etmeyin. Herkes her şeyisöyleyebilir ama aslıesası nedir, ne değildir diye bakmadan yorumyaparsak,iş kaos haline gider. Bizim niyetimiz, Yalova’ya katma değer yaratmak. Hedefimiz tüm Türkiye’de üretim yapmak, ürettirmek ve dünya pazarlarına ürün satmaktır. Bunu el ele vererek hep beraber yapacağız”dedi.

Yönetim kurulunun yeni üyesi Erkin Doğancı ise:“Ben de bu yapının geleceğe bakan yüzüyüm. Sizlerin de yardımcı ile hep beraber güzel işler yapacağız” dedi.

Yalova Garden A.Ş. bir dönem öncesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gümüş ise, ‘2.5 yıldan bu yana Yalova Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum. Bu süre zarfında hizmet verebildiysem ne mutlu bana. Yaşadığım sağlık sorunları yüzünden bu önemli görevi daha fazla sürdüremeyeceğime inandığımdan, yeni bir yönetim kurulu ve başkan ile yolumuza devam edelim istedik. Her zaman olduğu gibi, bilgi ve birikimlerimi ortağı ve yönetim kurulu üyesi bulunduğum şirketime en iyi şekilde hizmet veremeye devam edeceğim’ dedi.
2018 hedefleriniz nelerdir sorusuna ise Abdullah Okul şöyle cevap verdi;“2018 hedefimiz tam olarak şudur diyemiyorum. Çünkü her belediye değişiminde durağanlık oluyor. 2019 Martta seçim var. Ayrıca belirtmek isterim ki, euro ve doların artması bizi etkilemiyor. Biz,o artış ivmesinde sıkıntı yaşıyoruz.” dedi.


Okul, “Yalova GARDEN A.Ş devletten 1 lira bile almadı.”

Basın mensuplarından gelen,“KOSGEB yahut diğer devlet teşviklerinden faydalanmanızsöz konusu mu?” sorusuna, “Yalova GARDEN A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, ‘Benim de 7 yıl başkanlığını yaptığım Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği (SASBÜT) adlı bir derneğimiz var. Yalova Garden A.Ş. bugüne kadar devletten 1 lira teşvik alamadı. Çünkü Yalova teşvik kapsamında bir bölgede değil. Ama dernek alabildi. Eski valimiz Esengül Civelek Kalkınma Ajansı’nın başkanlığını yaptığı dönemde,“Biz Yalova Garden’a bir şey sağlayamadık ama dernek üzerinden sağlayabiliriz.” dedi ve %75’i hibe olan bir iş yaptık SASBÜD’le birlikte.

Biz 1 milyon koyduk, Kalkınma Ajansından da 3 milyon geldi. Bu sektörün,Doğu Marmara Kalkınma Ajansından aldığı böyle bir destek hala yok. Dernek, kar amacı gütmeyen kurum olduğu için bunu geçmişte alabildi. Yalova GARDEN A.Ş 1 lira bile alamadı. Ancak yine de diyoruz ki; Biz en büyük nimeti bu araziyi kiralamakla,bu işe vesile olmakla aldık. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Okul, 2.5 yıl boyunca Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini çok sıkıntılı dönemlerinde dahi yapan Metin Gümüş’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Basın toplantısı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Ayhan Polat.