Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, yüz yüze eğitim faaliyetlerinin "güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam" standartlarına uygun olarak yürütülmesi amacıyla eğitim öğretim faaliyetlerine başlamadan önceki süreçte resmi ve özel okul/kurumların gerekli şartlara hazırlanmaları hedeflendi.

 Bu süreç içinde resmi okul ve kurumlar belgelendirme başvurularını Bakanlık portalı üzerinden, özel okul/kurumların başvuruları ise TSE yönetim sistemi üzerinden kabul edilerek değerlendirilecek ve uygun görülenler belgelendirilecek.

"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu" uygulamaları hakkında ihtiyaç duyulan; bilgiye erişimin sağlanması, istek ve taleplerin iletilmesi, yönlendirme ihtiyacının giderilmesi iş ve işlemleri için, İl Milli Eğitim Müdürlükleri İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri bünyesinde "Okulum Temiz Bilgi Merkezleri" faaliyete geçirildi.

Ayrıca, okul/kurumların belgelendirme süreci hakkında itiraz ve şikayet başvuruları için Bakanlık Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı bünyesinde "Okulum Temiz Bilgi Yönetim Merkezi" de faaliyete geçirildi.