21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime başlanacak olan okullarda, hijyen şartlarını geliştirme ve okulların eğitim öğretime hazırlanması çalışmaları kapsamında eğitimler veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yayımlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" gereğince; eğitim kurumlarında hijyen ve sanitasyon kaynaklı salgın hastalıklara yönelik kurum çalışanlarını, öğrencileri, velileri ve ilgili bütün tarafları bilgilendirmek ve öneriler vermek, korumaya ve korunmaya yönelik hijyen uygulamalarını, bulaşın önlenmesini sağlamak ve kontrol yöntemleri ile ilgili bilgi vermek amacıyla hazırlanan kılavuzda belirtilen tüm şartları yerine getiren okullarımıza "Okulum Temiz" sertifikası verilecek.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi İl Koordinatörü Serkan Yavaşçaoğlu tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle verilen geniş katılımlı eğitim programına Okul Sağlığı Komisyonlarında görevli öğretmen ve denetmenler, Covid-19 okul ve kurum sorumluları ile okul ve kurum müdürleri katılıyor.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitimlerle, eğitim kurumlarımızın daha iyi koşullarda açılması ve yeni normale daha uygun hâle getirilmesi hedefleniyor.

Yeni normale geçiş sürecinde okullarımızda hazırlıkların devam ettiğini açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol; "Okullarımızın sağlıklı bir ortamda açılabilmesi ve hijyen şartlarının tüm okullarımızda eksiksiz sağlanması için ilimiz genelinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Salgın sürecinde sürekli yapılan dezenfekte çalışmalarına ek olarak okullarımızın yeni normale hazır hale getirilmesi için canla başla çalışan Okul Sağlığı Komisyonlarında görevli öğretmen ve denetmenlere, Covid-19 okul ve kurum sorumlularına, bu çalışmalara liderlik eden ilçe milli eğitim müdürlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum." dedi.