1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim'de çıkan olaylar hakkında açıklama yapan Okuyan, ‘ İstanbul’daki halkın bir çoğunluğu evlerine hapsedildi. Hem sendikalar, hem hükümet bu konuda yanlış tavır sergiledi. CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e biber gazı sıkılmasını ise ifade edilemez bir konudur. Bu cinayettir, cinayete teşebbüstür.  Bu insanın ölümünde, sorumlusu kim olacak. Milletvekillerin, gözünün yaşına bakmayan polisler, polis teşkilatına ciddi zarar veriyorlar. 1 Mayıs kutlamalarında olay çıkacağı belliydi. Bir inatlaşma vardı. Bu inatlaşma sonunda da maalesef istenmeyen olaylar oldu’ dedi.

    Akil adamlar heyetine alternatif olarak "Akıllı Adamlar" oluşumu içinde olduklarını söyleyen Okuyan, ‘Akil adamlara karşı biz de 50 kişilik bir grup kurduk. Adına da akıllı adamlar dedik. Zira bu oyuna gelmemek akıllılıktır. Bu grup Hakkari'den başlayarak 51 ili dolaşacak ve süreci anlatacak. Ama biz akil adamlar gibi devletin parası ile değil kendi harçlıklarımızla yurdu dolaşacak ve sürecin aslında hiç de akillerin anlattığı gibi olmadığını dile getireceğiz’ dedi.

    3 Mayıs’ın yıllardan beri Türkçüler Günü olduğunu söyleyen Okuyan, ‘Biz her sene üniversite dönemimizden bu yana bu günü kutluyoruz. Bir grup kuruldu ve ülkücü hareketin 1980 öncesi lider kadrosuyla kutlama yapıyoruz. 3 Mayıs'ta Ankara Beştepe'deki Binicilik Kulübünde toplantımızı yapacağız’ dedi.

Haber:  Ayhan Polat