Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Olğun, gazetemize yapmış olduğu açıklamada;

“Meslek Liseleri Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde sürecin en az hasarla atlatılabilmesi adına taşın altına elini koyarak, dezenfektan ve maske üretimi ile taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazandı. Meslek Liselerinin Okul Müdürleri ve Öğretmenleri ile Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un katılımlarıyla düzenlenen e-konferans a Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak katılım sağladık.

Gerçekleştirdiğimiz konferansta Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, Covid-19 nedeniyle maske üretimi yapan Meslek Okullarına teşekkürlerini iletti.

Bu dönemin Meslek Liselerinin önemini ortaya çıkarttığını söyleyen Bakanımız, bu süreçten itibaren Meslek Liselerinin daha fala üzerine düşüleceğini ve donanım konusunda kalite artırımı yapacaklarını iletti.

Meslek Liselerinin tercih edilebilirliğinin artacağını ve kendilerine iletilen donatım, yatırım ödenek taleplerinin olumlu karşılanacağını, Meslek Liselerinde yeni farklı metot ve ürünler olursa okulların çalışmalarına maddi manevi destek vereceklerini bildirdi.

Ayrıca ARGE büroları oluşturulacağı ve bu büroların projelerine destek vereceklerini söyledi.

Sayın Bakanımıza Mesleki Eğitime verdiği önem dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.