Yalova’nın doğal ve doğal olmayan afetler bakımından risk düzeyi yüksek bir coğrafi yapıya sahip olduğu bilgisini paylaşan İtfaiye Müdürü Orakçı, “Buna bağlı olarak Yalova İtfaiye Teşkilatı olarak daha modern daha teknolojik ve daha duyarlı bir sistemle çalışmaktayız” dedi.
“Görevlerimizi 365 gün 24 saat yerine getirmeye çalışıyoruz”
1947 yılında, 1 Arazöz ve 1 Personel ile hizmet veren teşkilatın günümüzde; 1160 m2 kapalı alana sahip olduğunu aktaran Orakçı, “Yalova İtfaiyesi, 63 personel ve 14 araçla Türkiye’mizin araç ve personel yönünden en iyi itfaiye teşkilatları arasındadır. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi itfaiyemiz önleme, kurtarma, eğitim ve söndürme görevlerini en iyi şekilde 365 gün 24 saat çalışarak yerine getirmeye çalışmakta bu doğrultuda araç ve ekipmanın modernizasyonu sürekli yenilemektedir” şeklinde bilgilendirmede bulunarak, yangın ihbarlarının önceden 110 numaralı telefona yapılırken, İtfaiyenin yenilenen 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerini aldığını, bütün çağrı numaraları ( Ambulans, Emniyet, Jandarma, Orman, AFAD ve İtfaiye) 112 bünyesinde toplandığını hatırlattı.  
“Hedefimiz, dünya standartlarını yakalamış eğitimli ve modern bir kimliğe kavuşmak”
İtfaiyeci olmanın özel sorumluluk gerektirdiğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Ergül Orakçı, “Bu nedenle teşkilatımıza gelen her ihbar 45 saniye gibi kısa bir sürede değerlendirerek; teşkilatımızdaki, görevinin bilincinde ve eğitimli personelimiz ile modern araçlarımız sayesinde kentimizin en uzak noktasına 6 dakikada ulaşabilmekteyiz. 
Teşkilatımız sadece kent içi yangınlara değil; ilimiz sınırları dahilindeki karayollarında meydana gelen trafik kazalarına, su baskınlarına, kurtarma vb. de müdahale etmektedir. 2020 yılında 272 yangın, 23 trafik kazası, 288 kurtarma, 30 su baskını olaylarına müdahale etmiş 451 tane de Yangın Güvenlik raporu hazırlamıştır” açılamasında bulundu.
Hedeflerinin, bilgi, beceri ve dikkate önem veren; daha çok çalışan, üreten; daha donanımlı ve Türkiye standartlarının üstünde, dünya standartlarını yakalamış eğitimli ve modern bir kimliğe kavuşmak olduğunu belirten Orakçı, “Bu duygu ve düşüncelerle canlarını hiçe sayarak halkımızın güvenliği için özveri ile çalışan tüm meslektaşlarımın 307. İtfaiye Haftalarını kutluyor, kazasız belasız bir çalışma hayatı diliyorum” dedi.