Ülkemizin birinci derece deprem kuşağında olduğu gerçeğinin yaşamımıza yansıması gerektiğini ifade eden Başkan Oral, “Ülkemizi büyük üzüntüye boğan bu deprem, bizlere bir ders olmuş ve çok şey öğretmiştir. 17 Ağustos Marmara Depremi ile depremin ne olduğunu ve neler yapabileceğini gördük. Deprem kuşağında yaşadığımızı, deprem konusunda yeterince bilinçli ve bilgili olmadığımızı, insanları öldürenin deprem değil; sağlıksız yapılan binalar olduğunu, binaların yapımında depremin mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini öğrendik.

Doğal afetlerde koordinasyonun, kurtarma çalışmalarının ve kurtarma timlerinin ne derece önemli olduğunu, afet öncesinde alınan önlemlerin hayat kurtardığını ve kötü sonuçları azalttığını öğrendik. İlçemizde yapılan yeni binalarda gerekli tüm şartlar yerine getirtilerek depreme dayanıklı olarak yapılması konunda tavizsiz çalışmalarımız sürmektedir.

Olası bir afet durumunda vatandaşlarımızın maksimum güvenliği için tüm birimlerle koordineli bir şekilde el birliğiyle çalışmaya hazır durumdayız. Böylesi afetlerin bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan diler, 17 Ağustos Marmara Depremi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anar, yakınlarına sabır dilerim” dedi.