Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve arkadaşları tarafından kurulan AK Parti’nin Türk demokrasisi ve milli irade açısından olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Oral, “15. yaşını kutlayan AK Parti, 90 yıllık siyaset tarihimizin ezberini bozmuştur” dedi.

 

Oral, “AK Parti, milletimizin teminatı oldu”

Başkan Dr. Metin Oral, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda Türk Milleti’nin, geçen 15 yıl içinde huzur, güven ve istikrarın yanında olduğunu belirtti.

AK Parti’nin Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Oral, “AK Parti ile birlikte; başta millet iradesine saygı düşüncesi olmak üzere, siyasi ahlak, demokrasi ve siyasi erdem anlayışlarını Türk siyaset tarihine kazandıran bir dava hareketi başladı. Her zaman ve her mekânda milletimizin teminatı olan AK Parti; her türlü iç ve dış engellemelere rağmen ülkemizi, dünyada ve bölgesinde daha itibarlı bir noktaya taşımak için 2023 vizyonundaki devasa projelerle, milletimize hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

 

Oral, “Mağdur ve mazlum halkların umududur”

Türk Milleti de bu bilince sahiptir. Türkiye olarak, 2053 ve 2071 Türkiye'sini AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren dünyadaki mazlumlarına arka çıkarak, yetimin hakkını koruduğunu ifade eden Başkan Oral, “Türkiye sadece İslam Aleminin değil, dünyadaki tüm mağdur ve mazlum halkların umududur. Türk Milleti de bu bilince sahiptir. Türkiye olarak, 2053 ve 2071 Türkiye'sini muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağımıza olan inancımız tamdır. Bu vesileye; partimizin 15. kuruluş yıl dönümünü kutlarım. Bu kutlu hareketin; şehrimize, ülkemize ve dünyanın birçok noktasında Türkiye hakkında büyük ümitler taşıyan insanlara huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” diye konuştu.