Başkan Oral yayınladığı mesajda; “Mevlid-i Nebi Haftasını kutladığımız bu günlerde, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Peygamberimize, Müslümanlara ve kutsallarımıza karşı gösterilen bu tutum hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

İnsanlık tarihinin en önemli olaylarından”

28 Ekim 2020 Çarşamba akşamı kutlanacak olan Mevlit Kandili için bir mesaj yayınlayan Başkan Oral, “Mevlit Kandilinin; bütün insanlığa, aziz milletimize ve Yalovalılara hayırlı olmasını temenni ediyor, bu günün Peygamberimizi daha yakından tanınmamıza vesile olmasını diliyorum” dedi.

Peygamber Efendimizin doğumunu insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu söyleyen Başkan Oral, “Hicri takvimde Rebiul-evvel ayının on ikinci gecesine tekabül eden bu günde Allah’ın Elçisi’nin örnek ahlâkını bir kez daha kendimize düstur edineceğiz. Milyarlarca insanın benimsediği ilim, sanat, tevazu, barış, merhamet, kardeşlikle kısaca örnek bir insan olmakla örülü bir yaşamın kaynağına daha dikkatle bakacağız. Ufkumuz yeniden aydınlanacak, kalplerimizdeki umudu çoğaltacağız.

Diri diri toprağa gömülüyorlardı”

O, doğmadan önce insanlar tevhidi unutmuşlar, şirke düşmüşlerdi. İnsanlık onuru ayaklar altındaydı. Kadınlar bir ticaret malı gibi muamele görüyor, kız çocukları uğursuz sayılıyor, zaman zaman diri diri toprağa gömülüyorlardı.

Onun hayatı, Kur'an-ı Kerim' in adeta yaşanmış bir tefsiridir. Sevgili Peygamberimiz, ince ruhlu, nazik, içi-dışı, özü-sözü bir; yumuşak huylu, affedici, istişareye önem veren, karar verdiğinde Allah'a güvenip dayanan, son derece kibar bir insandı.

“Emsalsiz bir şahsiyet”

Kendisine Muhammed el-Emin diyorlardı. Görülüyor ki, Sevgili Peygamberimiz, imanı, ibadeti, adaleti, ahlakı, ahde vefası, affedici, bağışlayıcı kısaca bütün yönleriyle incelenmesi, öğrenilmesi ve örnek alınması gereken emsalsiz bir şahsiyettir.

Tüm İslam alemi olarak Peygamberimizin doğum günü olan Mevlit Kandili gibi çok müstesna bir güne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlit Kandilinin; tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olması diliyorum” ifadelerini kullandı.