Başkan Oral, “Erken genel seçimler ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. 24 Haziran tarihinden itibaren Türkiye yeni bir döneme girmiş olacak” dedi.

Erken seçim kararını değerlendiren Altınova Belediye Başkanı Oral, “Altınova olarak, tüm teşkilatlarımızla seçime hazırız. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanımızı en yüksek oy oranı ile seçmiş olacağız. Milletvekili seçimleri için de en yüksek oy oranını yakalamayı amaçlıyoruz. Hedef yeni rekorlar” dedi.

AK Parti hükümeti ile Altınova’nın dolayısıyla Yalova’nın kaderinin değiştiğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, “Ortadoğu’nun en büyük dünyanın 4’üncü en geniş alanına sahip Altınova Tersaneleri, deniz üzerine dünyanın en büyük 4’üncü asma köprüsü Osman Gazi Köprüsü ve Gebze-İzmir Otoyol projesi, AK Parti tarafından ülkemize kazandırılan dünya çapında projelerdir’’dedi.

Oral; ‘’AK Parti döneminde ilçemize çok önemli eserler kazandırdık. Hükümet Konağını, Devlet Hastanesini, SGK binasını, Spor Salonunu, Taziye Evini, Hersekzade Ahmet Paşa Stadı Sosyal Tesislerini, 200 kişilik Kız Öğrenci yurdunu, İlçe Halk Kütüphanesini, gençlerimiz için 7 Semt Sahasını, Sokak Hayvanlarının Koruma ve Bakım Barınağını, Bayraktepe Kent Ormanı’nı, Hersek Sahilini halkımızın hizmetine sunduk. İç İşleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla yeni belediye binamızın açılışını gerçekleştirdik.

İlçe merkezinde MOBESE Sistemine geçildi. Diğer bölgelere de MOBESE sistemi kurulacak. Yine ilçe merkezinde elektrik hatları yer altına alındı. Kanalizasyon hatlarında %100’lük seviyeye ulaşıldı.

Altınova, 99 oranında doğalgaza kavuşturuldu. 5 adet su sondajı yapılarak depomuza hatlar bağlandı. Böylece ilçemizde olası su sıkıntısına önlem alındı. Belediye olarak, Mehteran Takımı kurduk.Denize girilmeye başlanan 2 kilometrelik Hersek Sahili’nde çalışmalarımız devam ediyor.

Almanya’dan satın aldığımız 30 metrelik merdivenli itfaiye aracı ve yeni itfaiye aracı ile itfaiyemiz tam donanımlı hale geldi. Hasta nakil ambulansı hizmete girdi. Altınova-Yalova hattındaki otobüslerimiz yenilendi. Altınova Belediyesi araç parkı olarak eksiksiz hale getirildi. Araçlarımız, binalarımız, yol ve kaldırımlarımız engellilerimize uyumlu hale getiriliyor. İlçemizde Meslek Yüksek Okul kurulmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor’’ şeklinde konuşarak, bu hizmetlerin hepsi AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını hatırlattı.