Altınova’da çok önemli bilimsel arkeolojik çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Oral, “Bugüne kadar elde edilen bulgular sadece Türk tarihi açısından değil dünya tarihi açısından da büyük önem taşımaktadır” dedi.

“Çalışmalarını bizlerle paylaşan tüm konuklarımızı yürekten kutluyorum”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova’da yapılan bilimsel arkeolojik çalışmaları çok önemsediklerini ifade ederek, “Hem çok mutluyum hem de çok gururluyum. Altınova’mızın tarihi kimliği ve değerlerini geleceğe taşımak için sahada çalışan arkeologlarımızın titizliği, hassasiyeti ve sabrı ile çalıştık, çabaladık. Ve bugün geldiğimiz noktada hocaların hocası merhum Prof. Dr. Halil İnalcık desteği ile başlayan bu önemli çalışmalar birbirinden değerli bilim insanlarının katılımı ile ulusal ve adım adım uluslararası alana taşınıyor. Altınova Arkeoloji Çalışmaları Sempozyumu’na katılarak değerli bilgi, birikim ve çalışmalarını bizlerle paylaşan tüm konuklarımızı yürekten kutluyorum.

 

“Kazı çalışmalarına katılan arkeologlarımıza teşekkür ederim”

Yapılan çalışmalarda önemli destekleri bulunan başta Cumhurbaşkanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, AK Parti Yalova Milletvekillerimize, AK Parti Teşkilatlarına, Yalova Müze Müdürü Ali Sinan Özbey’e,  Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretimi Üyesi Doç. Dr. Selçuk Seçkin’e, Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Serkan Gündüz’e, Harran Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cennet Pişkin’e, Uzman Arkeolog Işıl Akalan Gündüz’e, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlileri Fethi Ahmet Yüksel’e, Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Filiz İnanan’a, kazı çalışmalarına katılan arkeologlarımıza teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.