TANITIMLAR SÜRÜYOR

Altınova Belediyesi’nin öğrencilere İlçe Tanıtım Projesi kapsamında Altınova İmam Hatip Ortaokulu’nda devam ediyor. 6 ve 7.’ci sınıflarda derslere giren Başkan Oral; ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ilgili öğrencilere bilgi verdi. Altınova İmam Hatip Ortaokulu’ndaki sınıflarda derse giren Başkan Oral, ilk olarak öğrencilere belediyenin tanıtım videosunu izletti. Başkan Oral’a sınıflardaki derslerde, Altınova İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hakkı Bahadır, Müdür Yardımcısı Mesut Uçar eşlik etti.

 

“KIBRIS HAREKÂTINDA GEMİ BULAMAMIŞTIK”

Bugün Altınova Tersanelerinde her türlü geminin üretildiğini söyleyen Başkan Oral, “Altınova Tersaneleri, hem çalışan kişi sayısı bakımından hem de ürettiğimiz gemilerin özellikleri açısından çok önemli bir yer. Kıbrıs Barış Harekatı’nı duymuşsunuzdur, okumuşsunuzdur belki, o zaman biz çıkartma yapacak gemi bulamamıştık, gemimiz yoktu. Şimdi biz, gemimizi kendimiz yapabiliyoruz. Savaş gemimizi, her türlü ticari gemileri, özellikli gemileri kendimiz üretiyoruz. Mesela orada balık fabrikası şeklinde gemiler yapılıyor. Yani böyle ciddi önemli gemileri artık kendi imkanlarımızla yapabiliyoruz.

 

“TARİHİMİZLE KOPARTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Bu niçin önemli? Biz, geçmişi çok önemli olan bir milletiz. 600 yıl dünyaya hükmetmiş bir Osmanlı İmparatorluğu var. Ondan önceki Türk Devletleri var. Ve hepsi de adaletli davranmışlar. Mazlumun yanında olmuşlar. Hiçbir zaman sömürgecilik yapmamışlar.  Böyle bir milletiz. Ama bizi bu tarihimizle kopartmaya çalışıyorlar. Tarihimizi bize kötü anlatmaya çalışıyorlar. Bunları bir şekilde yıkmamız gerekiyor. Nasıl yıkarız? Sizler iyi yetişirseniz, sizler tarihimizi iyi öğrenirseniz, sizler ciddi eğitimlerden geçip ülkemize katkı sağlayacak insanlar olursanız, gelecekteki gençler olursanız bu ülke ayağa kalkacaktır. Bayrağını, vatanını seven, iyi eğitimli gençlerimiz bu ülkenin geleceği olacak, sizler olacaksınız.

 

“BİRÇOK DEVLET ÜSTÜMÜZE GELİYOR”

Şu an takip ediyorsunuzdur. Birçok devlet şu an üstümüze geliyor. Teröristiyle geliyor, devletiyle geliyor. Bunlara dur diyecek kimdir? İlk önce Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, hükümetimiz, ama en önemlisi vatanımızı milletimizi seven bu Türk Milleti, ordumuz, polisimiz, orada mücadele eden erimiz, her türlü güvenlik güçlerimiz, vatandaşlarımız bunlara dur diyecek.

 

“SİZLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”
Sizler iyi eğitim alırsanız, sizler ülkesine, vatanına, bayrağına, geçmişine sahip çıkan bir genç olarak yetişirseniz bundan sonra inşallah bu ülkeyi kimse yıkamaz, bu ülke her geçen gün daha da büyüyerek geçmişindeki o şanlı günlere yeniden dönecektir. O yüzden sizlere çok iş düşüyor. Sizler bu konuda bilinçli olun, üzerinize düşeni yapmanızı istiyorum” dedi.