Başkan Oral kutlamasına, “Çanakkale Savaşları, bize milletimizin yüksek karakterini, yaşama azmini, benzersiz cesaretini, derin inancını ve metanetini anlatır. Çanakkale Savaşları bize vatan sevgisini, bağımsızlık aşkını anlatır. Tarihimizin en büyük var olma savaşıdır Çanakkale” sözleriyle başladı.

Çanakkale Savaşlarının, dünyanın en büyük güçleri karşısında yapılan bir vatan müdafaası olduğunu hatırlatan Başkan Oral, “Düşman donanması, yüzlerce gemiyle başkent İstanbul’a ulaşmayı hedefliyordu. Anadolu’nun dört bir yanından gelmiş askerler, dünyanın en güçlü donanmasına karşı, tüm vatanı savunuyorlardı. Her üç evden birinden, Çanakkale şehidi çıkmıştır. Bu yüzden zafer haykırışlarıyla gözyaşlarımız, 106 yıl sonra bugün bile birbirine karışır.“

“Şehitlerimize minnettarız”

Oral kutlama mesajını, “Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış memleketimize hizmet ederken, şehitlerimizin aziz hatırasına daima sadık kalacağız. Tarihimizi ne kadar iyi bilirsek, şehrimizi, ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıma gücümüz o kadar artar. Nereden geldiğimizi bilirsek, nereye gideceğimizi tayin edebiliriz. Milletçe yaptığımız yolculuğun manasını ancak tarih bilinci sayesinde kavrayabiliriz. Çanakkale şehitlerimize, tarih boyunca ve bugün vatan ve millet aşkına canını feda eden bütün şehitlerimize ilelebet minnettar kalacağız. Onları her duamızda şükranla anıyoruz. Çanakkale Zaferi kutlu olsun.” ifadeleriyle sonlandırdı.