Covid-19 salgınına karşı, ilçe olarak bir bütün olduklarını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İlçedeki ilgili tüm birimler fedakarca bir çalışma örmeği sergiledi, sergiliyor” dedi.

“Tüm tedbirleri uyguladı, uygulanıyor”

Altınova’da 25 bin tersane çalışanın yer aldığını ifade eden Başkan Oral, “İlçemizde İstanbul, Kocaeli, Yalova ve diğer yerlerden gelip, çalışan arkadaşlarımız var. Bölge olarak normalde deyim yerindeyse patlamaya hazır bir alandaydık. Ancak tersane girişimcilerimiz işverenlerimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz, çalışanlarımız gerekli tüm tedbirleri uyguladı, uygulanıyor. Büyük özveriler, fedakarlıklar yapıldı” diye konuştu.

“Bir bütün olduk”

Salgın süresince Kaymakamlık, belediye, Vefa Destek Grupları, esnaf ve ilçe halkının fedakarca mücadele ettiğini dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Kaymakamlığımıza, Belediye personelimize, Vefa Destek Gruplarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Koronavirüsü her yeri etkilediği gibi, bizleri de ister istemez etkiledi. Covid-19’un en aktif olduğu dönemde tüm önceliğimizi bu duruma yönelttik. Bu sebeple de bazı projelerimizi ötelemek zorunda kaldık. Korona virüsüne karşı Altınova olarak bir bütün olduk.

“25 bin tersane çalışanı var”

“Bölgemizde 25 bin tersane çalışanı var. İstanbul, Kocaeli, Yalova ve diğer yerlerden gelip, çalışan arkadaşlarımız var. Bölge olarak normalde deyim yerindeyse patlamaya hazır bir alandaydık. Tersanelerden dolayı bölgemizde ciddi sıkıntılar bekleniyordu. Fakat Kaymakamlığımız, belediyemiz, tersane işverenlerimiz, işçi arkadaşlarımız, vatandaşlarımız tüm kurallara harfiyen uydu, uyulmaya da devam ediyor. Tersanecilerimiz ciddi özveri, ciddi fedakârlıklar yaptı, yapmaya devam ediyor.

“Altınova halkını tebrik ederim”

İlçe genelinde korona virüsüne karşıda temizlik çalışmaları ve dezenfekte işlemleri belirli aralıklarla sürüyor. Vatandaşımızın sağlığı bizler için her zaman en ön plandadır. Altınova halkının bu konudaki özverisi, fedakarlığı için de ayrıca halkımıza teşekkür ederim. İnşallah yakın zamanda Covid-19 salgınından, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak, kurtulacağız” diye konuştu.