Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, semt pazarını gezerek vatandaş ve esnafa moral verdi. Salgın sürecinin başından beri yoğun mesai harcayan ekiplerin maske, mesafe, hes kodu, ateş ölçümü ve dezenfekte işlemleri için teşekkür eden Özyiğit ve Oral, vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını ve önlemlerden taviz vermemelerini istedi.

“Rehavete kapılmayalım”

13 Mart 2020’den itibaren ilçe genelinde adeta seferberlik ilan ettiklerini belirten Metin Oral,  toplu kullanım alanları, parklar, ibadethaneler ve resmi kurumların yoğun bir şekilde dezenfekte edildiğini belirtirken sosyal yardımlar, maske dağıtımı, 65 yaş üstü vatandaşlara destek gibi 40 binin üzerinde çalışmaya imza attıklarını açıkladı. Metin Oral,  duyarlılıkları için Altınova halkına teşekkür ederek, “turuncu renk Yalova’ya yakışmıyor. İlçemiz genelinde işler iyi gidiyor. Rehavete kapılmayalım. İnşallah normalleşme sürecine adım atacağız” dedi.

Regaip Ahmet Özyiğit ise “insanlarımızı virüse karşı korumaya yönelik bir mücadele veriyoruz. Gerekli uyarıları yapıyoruz. Tüm halkımızın evde kalmasını ve bu önemli süreçte mümkün oldukça sokağa çıkmamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.