25 Haziran 2018 Çarşamba günü, Cevdet Aydın Parkında imza kampanyası başlatan STK’lar, ormanların talan edilmesine tepki gösterdiler. 

1000’lerce ağacın rant için kesildiğine dikkat çeken Yalova Ziraat odası Başkanı Şaban Beşli konuyla ilgili olarak; ‘’Yalova’yı sevenler burada, bizim Yalova Ziraat Odası olarak başlattığımız, TEMA ile birlikte düzenlediğimiz bu imzalı tepkiye duyarlı davranın tüm çevrecilere teşekkür ediyorum. Bizler enerji santrallerine karşı değiliz. Hayatın kanunu bu, enerji olmadan yaşanmaz.Orman olmasa da yaşam olmaz. Biz, Yalova’da ne ile övünüyoruz. %60 ormanlarımızla tabi ki…

Yalova’nın batı bölgesinde, rüzgar gülleriyle enerji elde etmek için katledilen korkunç bir orman alanı var. Bu orman katliamına insanlar kayıtsız kalmamalı. 1000’lerce ağaç kesiliyor. Bu rüzgar gülleri boş arazilere neden yapılmıyor?

Devasaanayollar yollarımız var. Otoyollar yapılırken de 1000’lerce ağaç kesiliyor.Bu ağaçlık alanlarda, canlılar var, yaşamlar var.Bir insan nasıl ki gece uyuyorsa, ormanda uyuyor, ağaçlar da uyuyor, ağaçların içindeki hayvanlarda uyuyor.

Yalova’nın batı bölgesinde Teşvikiye beledisi hudutları içinde ki ormanlık alanlarda, insanlar uyuyamaz haldeler. Köylüler doğal dengenin bozulduğunu, yabani hayvanların rüzgar gülü bulunan (ağaçların kesildiği) bölgelerden kaçtığını, doğal hayatın sona erdiğini söylüyorlar. Yabani birçok hayvan türününbölgeyi terk ettiklerini söylüyorlar.

Burada Ekolojik denge bozulmuş.Bozulan bu doğal dengeyle, bindiğiniz ağacın dalını kesiliyoruz.Bu konuda biran önce çok acil önlem alınması gerek. Yeni yapılacak rüzgar güllerinin ağaç olmayan kıraç arazilere yapılmasını talep ediyoruz. Bizler, rüzgar güllerinin ağaçlar kesilerek, ormanlarımız katledilerek yapılmasını istemiyoruz.

Yalova Ziraat orası ve Tema Vakfı olanak, rüzgar gülü dikilen alanlarda toprakta anormallik gördük. Toprağın analizini yaptırdık, toprağa zehir atmışlar ağaç söküldükten sonra tekrar çıkmasın diye. Toplumumuz bunları göz ardı etmemeli.

Bizler, Yalovalılar olarak bu tepkiliyi gerekirse de inşaat alanlarına gidip, oralarda gereken eylemi yaparız’’ diye konuştu.

Vatandaşlar, ormanlık alanların katledilmemesi için imza kampanyasına katılarak tepkilerini gösterdiler.

Haber/Fotoğraf: Kader Sarıgül