Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü öncülüğünde 1163 sayılı kanun kapsamında Yalova genelinde bulunan 32 adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden ana faaliyet dalı orman işi olan 12 kooperatifin başkanları İl Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya getirilerek başkanlarla orman sektörü değerlendirildi.

Toplantıda tek tek söz alan kooperatif başkanları köylerinde ormancılık alanında yaşadıkları sorunları dile getirdiler. İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar da taleplerini not aldıklarını, çözümü konusunda da hazırlayacakları raporu Orman Genel Müdürlüğüne ve Bakanlığa ileteceklerini ifade etti.

Orman varlığı olan ve hane sayısı 2500 ‘ün altında olan köylerde Orman İşletme Müdürlükleri Dikili Orman Tahsis işlerini ihaleye çıkmadan Orman İşletmelerinin belirlemiş olduğu fiyat üzerinden ilgili köy kooperatiflerine tahsis ediyor.

Ormandaki ağaçların kesim, nakliye ve pazarlama gibi işlemleri kooperatif başkanlıkları tarafından yapılıyor ve köyde ikamet eden ve kooperatif üyesi olan üreticilere iş imkanı sağlanarak ekonomik kazanç elde etmeleri sağlanıyor.