Haber-Yorum: Ayhan POLAT

Yalovalı müteahhitlere 100’lerce dava açıldı

Türkiye’de son yılarda yabancılara satılan gayrimenkul sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken, Yalova gayrimenkul satışında Ortadoğu ülkeleri vatandaşlarının tercih ettiği illerin başında geliyor.

Ortadoğulu ülke vatandaşlarına yüzlerce daire, villa satan Yalovalı müteahhitler son günlerde büyük tedirginlik yaşıyor. Mesken inşaatlarının zamanında yapılamadığı, eksik teslimatlar yapıldığı şeklinde şikayetlerle dava açan yüzlerce Ortadoğu ülkesi vatandaşı, dolar kuru üzerinden satın aldıkları meskenleri iade etmek istiyor.  

    

Yalovalı müteahhitler bu durumdun kaygılı

Bu durum karşısında şok yaşayan Yalovalı müteahhitler, haklarında yapılan suçlamaları kabul etmezlerken, kendilerine sahip çıkılması gerektiğini söylüyorlar.

Ortadoğu ülke vatandaşlarına satılan meskenlerin geriye iadelerinin mümkün olamayacağını söyleyen Yalovalı iş adamları, konun siyasi çekişmelerden kaynaklandığı iddiasındalar. 

Dünyayı etkisi altına alan pandemi ile beraber, turizmde çok büyük bir kayıp yaşayan Yalova turizmi, Türkiye’ye karşı her alanda ambargolar uygulayan Arap ülkeleri vatandaşlarının boykotu ile huzursuzluk yaşıyor.   

Boykot çağrısı Suudilerden geldi

Boykot ile ilgili ilk resmi açıklama Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı’ndan geldi. Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı Ajlan Al Ajlan, yaptığı açıklamada boykotun Türkiye’ye 1,5 milyon turiste mal olacağını ve mali boyutunun ise 20 milyar dolar olacağını açıkladı.

Ortadoğu ülkelerinden Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin vatandaşlarının Türk mallarına yönelik boykotu devam ederken, Türk ürünlerinin bulunduğu raflara Yunanistan bayrağı asıp ‘Yunan ürünleri gelmiştir’ tabelaları asılıyor. Türk ürünleri raflardan kaldırılıyor.  

Suudi Arabistan’daki pek çok markette Türk ürünlerinin yerine Yunanistan, Fas ve Mısır gibi ülkeleri ürünlerinin satılması için çaba sarf ediliyor.