Otizm ile ilgili  farkındalık oluşturmak ve otistik bireylerin sorunlarını hatırlamak amacıyla 2008 yılında BM tarafından Nisan ayı ‘ Otizm Farkındalık Ayı’ 2 Nisan günü ‘ Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildi.  Yalova’da da farkındalık oluşturmak adına yüzlerce otizmli çocuğun ve ailelerinin katıldığı yürüyüşe kurumların yetkilileri de destek verdi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşü İbn-i Sina Özel eğitim Uygulama Merkezi ev sahipliğinde düzenlendi.  Deprem Anıtı’ndan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe İl Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan,  Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, birçok kurum temsilcisi ve yüzlerce Yalovalı katıldı.

 İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ümit Yaşar Ganioğlu, otizme insanların dikkatini çekmek istediklerini belirtti.
Günümüzde doğan her 68 çocuktan birine otizm teşhisi konulduğunu belirten Ganioğlu, “Doğuştan gelen ve genellikle 3 yaşında fark edilen otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. Günümüzde doğan her 68 çocuktan birisine otizm teşhisi konuyor” dedi.