Özbey’in mesajında, “Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) üyesi olan 136 ülkede "Müzeler Günü" 1977 yılından itibaren her yıl 18 Mayıs'ta kutlanmaktadır. Ülkemizde 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Müzeler Haftası" 2011 yılından itibaren tüm üye ülkelerde olduğu gibi 18 Mayıs'ta "Müzeler Günü" olarak kutlanmaya başlamıştır.

ICOM tarafından her yıl bir ana tema belirlenerek kutlamalar bu ana tema kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bu yıl Müzeler Gününün ana teması "Müzelerin Geleceği: İyileşme ve Yeniden Düşleme" olarak belirlenmiştir.

Zengin tarih ve kültür birikimine sahip olan ülkemizde son yıllarda inşa edilen yeni müze binaları (Troia Müzesi, Hatay Müzesi, Aydın, Şanlıurfa, Tunceli v.b.) günümüz müzecilik anlayışının gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenlenmektedir. Kentimizde de Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yalova Müzesi Müdürlüğü denetiminde hizmet veren Atatürk ve Çocuk Müzesi (Yalova Müzesi), İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi, Kent Müzesi yanı sıra Yürüyen Köşk ve Atatürk Köşkü müze konseptinde yer almaktadır. İlimize bir Arkeoloji Müzesi kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kentimizde bulunan müzeler gerek çeşitlilik gerekse sayı olarak Yalova’yı kültürel açıdan zenginleştirmekte kent kültürünün vaz geçilmez bir parçası olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur.

İçinde bulunduğumuz KOVİD-19 koruma tedbirleri karşısında müzelerimizde sterilizasyon çalışmalarına önem verilmekte, sosyal mesafe kurallarına uyulmakta, maskesiz girişlere izin verilmemekte ve HES Kodu sorgulaması yapılmakta olup, toplu ziyaretler de randevu sistemi uygulanmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm halkımızın Müzeler Haftasını Kutluyor Pandemi sürecinin geride kalması temennisiyle tüm halkımızı sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etmek şartı ile müzelerimize bekliyoruz.” ifadeleri yer aldı.