HABER: Abdullah Bozkurt

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlisi Ebubekir Sifil, 16 Aralık 2020 Çarşamba günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA BİR TEKLİF, Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla... alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın” ifadelerini kullanmıştı.  

Ebubekir Sifil’in sosyal medya üzerinde kullandığı ifadeler üzerine Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, 19 Aralık Cumartesi günü “Yobazın Tehdidi” isimli köşesinde “Ebubekir Sifil adında bir yobaz, “Diyanet’e çağrıda bulundu, ‘gazeteciler Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazı kılınmasın’ demiş.  

Bu arkadaş akademisyen, ‘Doçent’ sıfatı taşıyor. Yalova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Yani açıkça görülüyor ki, 2003 yılında akademisyenler ‘cenaze namazınızı kılmayız haa’ diye tehdit etmişlerdi.

2020 yılında akademisyen sıfatıyla ‘cenaze namazınızı kılmayız haa’ diye tehdit savuruyorlar.

Bilim yuvası üniversitelerimizin, işid zihniyetli tarikat yuvaları haline getirildiğimizin hazin kanıtıdır bu” ifadelerini kullandı.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Özdil'in avukatı Celal Ülgen, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, şüpheli Sifil'in, “Hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Ayrıca dilekçede, “Ebubekir Sifil, bir akademisyen gibi değil tahrikçi bir şeriatçı milisi gibi davranmaktadır” ifadelerine yer verdi.