Özel, ‘Son günlerde Yalova AK Parti’nin İl Başkanı, Milletvekili ve AK Parti’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Sayın Yakup Koçal, yapılacak seçimlerde Yalova’da %70 oy alacağını öne sürüyorlar. Peki bunu neye dayanarak söylüyorlar? 2009 Seçimlerinde AK Parti, Yalova’da 18.250 seçmenin oyunu alarak %33 oy aldı. Yani bir başka ifadeyle, Yalovalıların %67’si 2009 seçimlerinde AK Parti’ye Hayır dedi.  DP’li Koçal’da 19.180 seçmenin oyunu alarak %34 oy almıştı. AK Parti’yle birlikte alınan toplam oy oranının %67 yaptığını öne sürerek önümüzdeki yıl yapılan seçimlerde %70 oy alacaklarını iddia ediyorlar’ Dedi.
    Özel, ‘Yapılacak olan yerel seçimlerde 1+1’in 2 etmeyeceğini hep beraber bunlara göstereceğiz. AK Parti’nin çiçeği burnundaki Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’da çok iyi bilmektedir ki,  2009 seçimlerinde kendisine verilen oyların AK Parti karşıtı söylemleri nedeniyle verilmiştir.
Koçal’a Yalovalılar en güzel cevabı sandıkta vereceklerdir
    Özel, ‘Halkı son 10 yıldan buyana söylemleriyle aldatan AK Parti’lilere ve Koçal’a Yalovalılar en güzel cevabı sandıkta vereceklerdir. Bir kez daha ifade ediyorum ki, son yerel seçimlerde, Yalova halkının %67’si AK Parti’ye hayır demiştir. Geçtiğimiz günlerde AK Parti’lilerin yaptıkları %70 oy alacağız sözleri Yalova halkını küçük düşürmek, diğer siyasi partileri görmezden gelmek demektir.  2011 seçimlerinde bildiğiniz gibi, AK Parti’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Sayın Yakup Koçal’ın desteğini alan AK Parti, Yalova merkez de 30 737 seçmenin oyunu alarak %44 oy aldı. CHP ise, 23.374 seçmenin oyunu alarak %34 oy almıştır. Burada da görüldüğü gibi Koçal’lı AK Parti’ye Yalovalıların %56’sı Hayır demişlerdir.  Bir kez daha ifade ediyorum ki, Yalovalılar kendilerini aldatanlara yapılacak olan seçimlerde 1+1-1 yapacağını göstereceklerdir’ dedi.

Özel, ‘Ayrıca son günlerde, Sayın Yakup Koçal, sık sık Milletvekilimiz Muharrem İnce’yi, kendisinin rakibi olması için Yalova’dan belediye başkan adayı olmasını istemektedir. Sayın Koçal, hızlı değişim nedeniyle hafıza kaybına uğramış olabilir. Bu nedenle de hatırlatmak isteriz. 2007 seçimlerinde Sayın Koçal, DP’den Milletvekili adayı olduğunda Hem Yalova merkez de, hem Yalova genelinde, Milletvekilimiz Muharrem İnce, kendisini ikiyi katlamıştır. Bunu unutması da ayrıca bizlere manidar gelmiştir’ dedi.

 
CHP, kadınlarımızın da her zaman yanında duracaktır.
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında da açıklama yapan Özel, ‘8 Mart, tüm dünyada kadınların özgürlük, eşitlik ve dayanışma hareketinin simgesi ve hepimize kadınların eşit insanlar olduklarını hatırlatan bir gündür. Dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta feragat ve fedakârlıklarını esirgemeyen, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü’ yürekten kutluyorum. Onlara bir şükran borcumuz olduğunu da unutmuyoruz. Toplumun her kesim ve katmanında olduğu gibi CHP, kadınlarımızın da her zaman yanında duracaktır. Toplum içerisinde ayakta kalma mücadelesinde kadınlarımızın yeri CHP'dir. Bu yolda tüm kadınlarımızı CHP çatısı altında siyaset yapmaya, hak aramaya ve toplumda layık oldukları yerler adına mücadele etmeye çağırıyor,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün gelecekteki daha güzel günlerin habercisi olmasını diliyorum’ dedi.