Atatürk’ün Yalova’ya ilk gelişinin ardından, 1938 yılına kadar toplam 311 gününü Yalova’da geçirdiğini vurgulayan Özel, ‘Bu süreler içeresinde Atatürk, Yalova’yı imar etti. Yalova, Atatürk’ün yakın ilgisi ile hızla gelişirken, bir yandan da Atatürk, yerli-yabancı devlet adamlarını ve konuklarını Yalova’da ağırlar, devletin en önemli birçok kararlarını da burada alırdı. Çok önem verdiği toplantılara Yalova’da hazırlandı. Atatürk’ün çalışma mekanlarını anlatırken, kent olarak İstanbul dışında en çok bahsettiği yer Yalova’ydı” dedi.
  Atatürk sayesinde Termal Kaplıcalarının Dünyanın en güzel Sağlık, Şifa, Doğa Ve Dinlenme köşelerinden biri haline geldiğini, Yalova’nın her karış toprağında Atatürk’ün anısını görmenin mümkün olduğunu hatırlatan Özel, “Tarih devrimi Yalova’da filizlendi ve şekillendi. Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu Yalova’da yapılan çalışmalardan sonra kuruldu. Türk Demokrasi Tarihinde önemli bir adım olan Serbest Cumhuriyet Fırkası çalışmaları Yalova’da başlatıldı. Teknik okulların kapatılmayarak çoğaltılacağına dair kararı Yalova’da aldı. Eğitim seferberliği Yalova’dan başlamıştır’’ dedi.
       Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin gururunu bir kez daha yaşadıklarını belirten Özel, ‘‘Bizler, Atatürk’ün kenti Yalova’da üzerimize düşen sorumlukların bilincindeyiz. Büyük Önder’imizin bizlere bıraktığı mirasın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor, Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.