Özel, basın mensuplarına, YTSO’daki görevine, veda toplantısında yaptığı açıklamalarda, ‘4 yıl içerisinde yapmış olduğum çalışmaları, sizlerle daha önce paylaşmıştım. 4 yıldan beri Yalova’yı, halka ve şirketlere açık yönettik. Yasaların verdiği görevler çerçevesinde Yalova’nın, hangi noktada olması için çalışmalar yaptık ve sizlere bunları anlattık. YTSO’yu bugün itibariyle, son derece itibarlı bir konuma getirdik. Bunu yaparken Yalova halkının üyeleriyle bu noktaya getirdik. YTSO’yu bu noktaya getirmek hiç kolay olmadı’ dedi.

Özel, ‘Veda toplantısı yapmakta yürek ister’

        Yalovalıların yakın ilgisine teşekkür ettiğini söyleyen Özel, ‘1500’e yakın mail aldım. İnsanların şahsıma ait ilgisinden dolayı çok duygulandım. Bugün görevimi sevinçle devir edeceğim. Yeni yönetimden kimseyi davet etmedim. Her zaman olduğu gibi, seçim sürecinde nazik, hassas davranarak, kişilere, kurumlara saygı göstererek, her şeyi sizlerle profesyonelce paylaştım. Veda toplantısı yapmakta yürek ister. Doğruların kamuoyu tarafından bilinmesi gerek. ‘BU FLİM BURADA BİTMEZ’. Genç ve dinamik adamlarız, Yalova’mız ve ülkemiz için her zaman çalışacağız’ dedi.

‘Seçim sürecinin uzaması, kentin bloklaşmasına neden oldu’

    Yeni yönetimin, Yalova’ya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Özel, ‘Bizde, kin, nefret yok. Hep beraber seçim sürecini yaşadık ve bitti. Yalova ve Türkiye’de olduğu gibi, her zaman yapılan seçimler Ekim ve Kasım aylarındaydı. Seçimler, Mayıs ayına ertelendi. Bu seçim sürecinin uzaması, kentin bloklaşmasına neden oldu’ dedi.

Özel, ‘YTSO’yu bu konuma getirmek büyük iştir’

   YTSO’ya yakışır bir şekilde odanın tarihinde olmayanı başardığını söyleyen Özel, ‘Seçim’de %76 katılım oldu. Üyelerimiz seçime ilgi gösterdi. Bir odayı bu konuma getirmekte büyük bir iştir. Daha önceki seçim yapılan süreçlerle, bu süreç arasında çok büyük fark var. Son derece şık, hiçbir şekilde kavgaya meyil vermeyen bir seçim yaşadık. Geçmişteki dönemlere baktığınızda Celal Özel’in, farkını göreceksiniz. Biz, objektif, ilkeli hesap verebilir bir oda olduk. Ne dediysek yaptık. Seçimler olurken Yalova lisesinin bahçesinde, kimsenin koluna giripte, seçim sandığına kadar götürmedik. Göreve gelirken, yaşadığım o atmosferi, bu seçimde kimseye yaşatmadım’ dedi.

 

Özel, ‘Bir eksiğimiz oldu. Etik kuralları belirlemedik’

     Yalova için YTSO seçim sürecinin kabus olduğuna değinen Özel, ‘Bir eksiğimiz oldu. Etik kuralları belirlemedik. Etik kurallar altında, kurum ve kişilerin kararlarını yazmamız lazımdı. Seçim sürecinde komiteler oluştu. Benim hep bir sözüm vardır. Bugün dünden iyi, bugün yarından iyi olmalı diye. Önemli olan mevki, makam değil. Mevki ve makamın hakkını vererek yerine getirmektir’ dedi.

       Özel, ‘Celal Özel, şartlar ne olursa olsun kaybeder ama satmaz’

 

      Yeni YTSO Başkanı Tahsin Becan’ın ‘Ben satıldım’ diye açıklama yapmasını eleştiren Özel, ‘Bu açıklamayı duyduğumda hayal kırıklığı yaşadım. Kendisinin, seçimi aldık diye teşekkür etmesini beklerken Becan’ın, ‘Ben satıldım’ demesini hayretle karşıladım. Yalova’da hiç kimse iddia edemez, beni Celal Özel, şu konudan dolayı sattı diye, yüzleşirim. Ben 4 yılda, bireysel çalışmadım. Tek istediğim kırmızı listeden bir arkadaşımın kazanmasıydı. Celal Özel, şartlar ne olursa olsun kaybeder ama satmaz. Zaten ben seçimleri %100 kazanmıştım’ dedi.

   Devir teslim töreniyle ilgili olarak son sözlerini söyleyen Özel, ‘Satıldım diyen birinin, ilk olarak benden ve ekibimden özür dilemesi gerek. Bu kelimeyi benim kullanmam gerekirken ama kullanmadım. YTSO’yu borçsuz teslim ediyorum.  Yalova’ya hayırlı olsun’ şeklinde sitem dolu bir şekilde YTSO Başkanlığına veda etti.

Haber Foto: Gamze Yüksel