Özel, ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşme tarihi, Yüce Meclis'in yetkilerini savunma ve genişletme tarihidir. Saltanatı kaldırıp Cumhuriyeti kuran, basına özgürlük, yargıya da bağımsızlık veren Meclis'in, bugün "Cumhuriyet ve kazanımlarını yok sayan" bir siyasal anlayışın tahakkümü altındadır” dedi.

 

   Özel, ‘Büyük bir coşku ile kutladığımız ulusal bayramlarımız, AK Parti hükümetinin bazı düzenlemeleri ile ikinci plana itilmeye çalışılıyor. Ne ulusal bayramlarımızın ikinci plana atılmasına, ne de halkımızın ulusal bayramlarımızı coşku ile kutlamasını engellemeye AK Parti iktidarının gücü yetmeyecektir. 1920 yılında Yüce Meclisi açarak Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu açan Türk ulusu; özgür, bağımsız, çağdaş bir ülke olmanın bilinci ile gerici adımlara izin vermeyecektir. 23 Nisan 1920, sadece TBMM’nin kuruluş günü değildir. Bu gün, aynı zamanda demokratik parlamenter rejimin temelinin de atıldığı gündür. Bu anlamda ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlarken, bize bu ülkeyi emanet eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına şehit ve gazilerimize minnettarız. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızla gurur duyuyor, onlara güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın ve halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz’dedi.