CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel; “ Engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesini ve standartlarını yükseltmek, onların çalışma yaşamına katılmasını, eğitim, sağlık, ulaşım imkânlarından, kamu hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmalarını, yaşama sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlamak, yaşamlarını kolaylaştırmak toplumsal sorumluluğumuzun, sosyal devlet olmanın, her şeyden önce insan olmanın gereğidir.
   Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, eğitim alması, çalışması ve başarılı olması için sorun teşkil etmemelidir.
   Engelli sorunlarını bireysel bir sorun olarak değil, herkesin ortak duyarlılığını gerektiren toplumsal bir sorun olarak görmek zorundayız.
   Engelli yurttaşlarımızı derinden yaralayan, görmediğin halde sana iş veriyoruz, sizi insan yerine koyduk gibi açıklamaları bir an önce terk etmek, bu dili, bu dili kullananları engellemek zorundayız. Bu tür açıklamalar ve bu açıklamalara zemin oluşturan kafa yapısı ile engelli yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, onların yaşama sarılmasını sağlamak mümkün değildir. Çünkü esas engel farkında olmamak, duyarsız kalmaktır. Nitekim 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama günü, onlara merhamet etme günü değil, farkındalık günüdür.
   Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tüm engelli yurttaşlarımıza ve ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyor, tüm yurttaşlarımızı engellerin olmadığı bir Türkiye ve Dünya için el ele vermeye davet ediyorum” dedi.