‘Belediye’nin mülklerini satıyor’

        CHP İl Başkanı Özcan Özel, ‘AK Parti ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, belediyenin mülklerini satıyor. Son olarak belediye binasını satmak için Zambak Projesini gerekçe gösterdiğini öne sürdü.  Koçal, son 4 Yılda belediyece satılan gayrimenkulleri, arsaları yüreğin varsa açıklar mısın?” dedi.

        “İşte AKP’nin İleri Demokrasi Anlayışı”
      AK Parti’nin Belediye ve İl Genel Meclisi’nin tek partili bir meclis istediklerini belirten CHP İl başkanı Özcan Özel, “Bildiğiniz gibi Yalova Belediye Meclisi oturumlarında, meclis de görev yapacak komisyon seçimleri gerçekleştirilmiş ve bu seçimlerde, ağızlarından ileri demokrasi sözlerini eksik etmeyen AK Parti’liler tek parti, tek ses diyerek muhalefetin komisyonlarda görev yapmasını sayısal çoğunlukla engellemişlerdir.  Öcalan ile Müzakere yapan  ileri demokrasi savunucuları kandil görüşmelerini hoşgörürken, CHP’yle Yalova sorunlarını, müzakere etmeyi tahammül edemediler. İşte AK Parti’nin İleri demokrasi anlayışı bu kadardır’ dedi.

    Koçal’ın Zambak projesini gerekçe göstererek belediye binasının satılması için kollarını sıvadığını belirten Özel, “Yalova Belediye Başkanı, dünkü meclis toplantısında, Yalova Belediye Binası’nın Zambak projesi nedeniyle büyük geldiğini daha küçük bir yer yapılması gerektiğini dile getirerek, ağzındaki baklayı da kaçırmış. Yakın bir gelecekte, burasını da satarlarsa şaşırmamak gerek. Yalova’da artık herkes birbirine Koçal, yarın nereyi satacak diye sormaya başlamıştır.  Son 4 yılda Yalova’da satmadık yer bırakmayanlar, satacak yer kalmayınca kendi oturdukları binaları da satmayı göze aldılar demek’’dedi.

.“Koçal, Son 4 Yılda Sattıklarını Halka Açıklamalıdır”

     Koçal’ın, son 4 yılda belediyece satılan gayri menkulleri, arsaları yüreğin varsa açıklamasını isteyen Özel, “Bunlar satmaktan ve pazarlamaktan çok iyi anlarlar. 4 yıl önce belediyeyi 49 milyon borçla devir alanlar, bugün borcu 65 milyona çıkarmışlardır. Üstelik bu süreler içersinde sattıkları gayrimenkulleri, toprakları bir kenara bırakın, halkın kendi arazilerine 18 uygulaması yaparak elde ettikleri arsaları beton santrallerine milyonlarca liraya satmalarına karşın bu borç nasıl oluyor da artıyor. Bunun yanıtını Yalova kamuoyuna bırakıyoruz. Yine buradan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a sesleniyoruz. Son 4 yılda belediyece satılan gayrimenkulleri, arsaları yüreğin varsa açıklar mısın?”  

“İl Genel Meclis Başkanı Halktan Özür Dilemeli”

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış’ı kamuoyundan özür dilemeye davet eden Özel, “İleri demokrasici İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, geçtiğimiz haftalarda Cumartesi günü meclisi olağanüstü toplamasının ardından, bir meclis üyesinin neden Cumartesi günü toplanıyorsunuz sorusuna  “Cumartesi günleri çalışılmaz, evet Cumartesi günleri çalışmayanlar var. Musevi dinine mensup olanlar Cumartesi günü çalışmazlar. Ama biz Müslümanız” diyerek yeni bir ayrışmayı da gündeme getirmiştir. Sayın Alkış, Bu ülkenin yarısından fazlasının Cumartesi günleri resmi tatil olmasından dolayı çalışmadığını bilmiyor mu? Cumartesi günlerini tatille geçiren başta kamu çalışanlarımızı töhmet altında bırakmıştır. Bizler öncelikli olarak Alkış’ın basın önünde bu söylediklerinden dolayı Türk halkından özür dilemeye davet ediyoruz.” Dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel