Özel, “Aradan 20 yıl geçse de bilmeliyiz ki, insanlığın en büyük ve tehlikeli hastalığı bellek kaybıdır. Bu acılarımıza yeni acıların eklenmemesi için toplumsal belleğimizi güçlendirmek ve herkese duyurmak istiyoruz” dedi.

     2 Temmuz 1993 tarihinin Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Özel, ‘Bu vahşet yalnızca ülkemiz tarihinde değil, insanlık tarihinde de bir ilktir. Orada yalnızca masum 35 aydınımız yakılmadı. O gün 35 masum can ile birlikte insanlığın binlerce yıldır yükselttiği insani değerlerde yakılmıştı” dedi.

 

     20 yıl önce, Sivas’ta yaşananların tarih boyunca inançları, düşünceleri nedeniyle toplu kıyımlara acı bir örnek olduğunu belirten Özel, ‘‘Madımak Katliamını hafızalardan sildirmeyeceğiz. Unutturarak rahat etmek isteyenlere bu fırsatı verilmeyecektir. Karanlık, insanlık dışı eylemler nereden gelirse gelsin karşısında Cumhuriyet Halk Partisini ve Cumhuriyet Halk Partilileri bulacaktır. Dileğimiz, toplumsal birlik ve beraberliğe daha fazla sahip çıkarak barışı ve kardeşliğin pekiştirilmesidir Bu duygu ve düşünceler ile katliamda hayatlarını kaybeden tüm aydınlarımızı yürekten, sevgi, saygı ile anıyoruz’dedi.